Amplasarea geografica a Chinei , precum si diversitatea solurilor si a climatului au imbogatit gastronomia chinezeasca cu o mare varietate de condimente. Desi nu se cunoaste originea exacta a acestui condiment, chinezii au facut numeroase incercari de a prepara mirodenia- minune care sa cuprinda toate cele 5 gusturi intalnite in bucataria chinezeasca: acru, amar, iute,
Mic istoric In Orientul Indepartat, se preparau si se consumau paste cu 4000 de ani inaintea erei noastre. In unele regiuni ale Chinei, consumul de paste umplute se bucura de o mai mare popularitate decat cel de orez. In antichitate, chinezii preparau pastele din mei. Mai tarziu insa, s-au raspandit si pastele din faina de
Un mic istoric Monografia din dinastia Sung (960-1279 d.C) mentioneaza ciupercile „urechi de lemn” (cunoscute si sub numele Mun) in categoria ciupercilor comestibile. Generalitati Notiunea ciuperci „urechi de lemn” face referire la doua specii foarte asemanatoare intre ele si anume: Auricularia polytricha- sunt ciuperci de culoare gri-maron, translucide. Chinezii le cunosc cu numele de ciuperci
Generalitati Sosul Oyster desemneaza o varietate de sosuri folosite la gatirea stridiilor. Cel mai intalnit in bucataria moderna este un condiment vascos, de culoare maro- inchis facut din zahar si sare, ingrosat cu amidon de porumb si aromat cu extract de stridii. Culoarea mai inchisa a anumitor sosuri Oyster se obtine cu ajutorul caramelului, desi
Inceputuri Cu toate ca este cunoscut de mii de ani, ceaiul verde a inceput sa fie cultivat abia in anul 350 i.H. in China si in Japonia tocmai in anul 700 al erei noastre. Indicatii terapeutice Ceaiul verde este recomandat in tratatrea depresiei. Este, de asemenea, un adjuvant excelent in mentinerea ritmului cardiac la un
Popoarele asiatice au crezut din cele mai vechi timpuri in calitatile otetului de orez. Chinezii il produc de mai bine de 5000 de ani. Se foloseste atat pentru sanatate si frumusete, cat si pentru a da savoare anumitor preparate. Il gasim in 3 variante:alb, rosu sau negru. Coreenii adauga’’ nuruk’’ ,ingredient care ajuta procesul de
Mic istoric Cea mai veche referire la aceste ciuperci dateaza din anul 199 e.n. Inca din timpul dinastiei Ming, ele erau folosite nu doar ca hrana, ci si in scopuri medicinale, mai ales in tratarea unor boli ale sistemului respirator si ale ficatului.Aceste ciuperci mai sunt cunoscute si sub denumirea de ‘’ciuperca neagra’’ sau ‘’regele
Un proverb chinezesc spune „cand mananci muguri de bambus, aminteste-ti de cei care i-au cultivat”. Bambusul reprezinta o veritabila materie prima universala iar virtutile sale terapeutice sunt recunoscute in medicina chineza. Gasim aceasta planta in multe parti ale lumii, dar ea isi are originile pe continentul asiatic. Bambusul pentru sanatate Ceaiul de bambus este un
Prin reductia de lapte cu mult zahar se obtine laptele condensat, care are un aspect cremos si cleios si un gust dulce intens. Desi in tara noastra nu se bucura de o prea mare popularitate, acest preparat se foloseste cu succes in tari precum Rusia, SUA, Malaysia ori Brazilia, unde rar gasesti un desert care
Apele marilor si oceanelor ascund adevarate ‘’medicamente’’ naturale, asa cum sunt namolul, sarea si algele. Algele sunt cele mai vechi organisme de pe Terra. Se cunosc peste 20.000 de specii de alge, de marimi si culori diferite. Astfel ca putem gasi alge verzi, rosii, albastre sau brune, ce pot masura de la cativa centimetri pana