Faina Tempura, mancaruri prajite si sanatoase din bucataria Asiei
miercuri, 05 septembrie 2018
Ce este Faina Tempura? Faina Tempura este un termen care face referire la o tehnica de preparare ce apartine, din cate se pare, celor dintai misionari portughezi. Cand a luat nastere tempura? Cel mai probabil, in secolul 16. De altfel, in bucataria contemporana portugheza, exista un preparat care se aseamana izbitor cu tempura, peixinhos da
- Published in Dragon food
Niciun comentariu
Ai incercat celebra pasta curry?
joi, 30 august 2018
Despre Pasta Curry Pasta Curry este o denumire cu originile in limba tamila. Face referire la un sos, dar si la un copac, ale carui frunze au o aroma deosebita. Curry se prepara in sute de feluri, fiecare cu o savoare deosebita. Printre cele mai celebre variante ale acestui condiment se afla si Tikka Masala.
- Published in Dragon food
Laptele de cocos, miracolul sanatatii in bucataria Asiei
vineri, 27 iulie 2018
Despre lapte de cocos Cand ne gandim la bucataria asiatica, ne vine in minte: lapte de cocos, un veritabil aliment simbol. Ultimele studii au evidentiat numeroase avantaje ale acestuia. Se bucura de o popularitate deosebita in bucatariile traditionale din Caraibe, Africa, India, Sri Lanka, Malaysia si Thailanda. Laptele, apa si uleiul de cocos sunt alimente
- Published in Dragon food
Orez negru glutinos, comoara ascunsa a marilor imparati chinezi
miercuri, 25 iulie 2018
Despre orez negru glutinos Orez negru glutinos este un produs ce tot mai multi dintre noi isi doresc sa guste si sa-i descopere valoarea. Orezul este o planta care isi are originile in Asia de Rasarit. Are un gust placut si este bogat in substante hranitoare. Conform USA Rice Federation, pe Glob exista nu mai
- Published in Dragon food
Ce stii despre orez Jasmine?
duminică, 22 iulie 2018
Orez Jasmine, un deliciu Popularitatea de care anumite mancaruri se bucura astazi isi are radacinile in istoria fiecarei culturi. Pastele ti se par banale? Afla ca, in perioadele dificile din punct de vedere economic, au fost foarte apreciate in Italia. Acelasi lucru se intampla si cu orezul, in cazul Chinei. Mancare de orez, un preparat
- Published in Dragon food
Din bucataria asiatica: Pesmet Panko
joi, 19 iulie 2018
Pesmet panko, prajire fara riscuri Atunci cand vorbim despre mancare chinezeasca, trebuie sa mentionam faptul ca, inca din cele mai vechi timpuri, legumele se consumau mai des decat carnea, din motive economice. Trecerea timpului a transformat aceasta tendinta in traditie, chiar si in perioadele de crestere economica. Cartofii, varza chinezeasca si spanacul sunt cele mai
- Published in Dragon food
Porc picant Coreean Stir-fry
vineri, 29 iunie 2018
Porc picant Coreean Stir-fry Ingrediente: 500g ceafa de porc 1/2 ceapa medie, razuita 1/2 lingurita de usturoi pudra 2 linguri de sos de soia (light sau dark, in functie de gust, noi am folosit varianta de sos de soia dark 2 lingurite de zahar brun 2 lingurite ulei de
- Published in Retete Asiatice
Sos de soia, Sarea Asiei
miercuri, 27 iunie 2018
Sos de soia, Sarea Asiei Cei mai multi dintre noi sunt reticenti atunci cand vine vorba despre adaugarea unor elemente noi in preparatele culinare. Cu toate acestea, in ultima perioada, suntem tentati sa dam o sansa si ingredientelor care nu fac parte din specificul gastronomic al tarii noastre. Nu trebuie sa fii bucatar profesionist ca
- Published in Dragon food
Creveti Tempura
marți, 26 iunie 2018
Creveti Tempura Despre: Tempura este unul dintre cele mai populare tipuri de mancare japoneza, de care se bucura la scara larga in intreaga lume. Printre toate tipurile de tempura, Crevetii Tempura sunt probabil cel mai obisnuit tip de mancare pe care cu siguranta l-ati observat in meniuri la
- Published in Retete Asiatice
Uleiul de susan – natura la un pas distanta
luni, 25 iunie 2018
Legenda spune ca, o data la un secol, cel care va manca o lingura de seminte negre de susan, inmuiate in roua florilor, in dimineata celei mai lungi zile a anului, va deveni nemuritor. Nu stim daca ne poate confirma cineva veridicitatea acestei legende, insa un lucru este sigur: calitatile terapeutice ale susanului sunt cu
- Published in Dragon food