Descriere
LAPTE DE COCOS AROY-D – 1L
Laptele de nucă de cocos provine din carnea albă a nucilor de cocos maro mature, care sunt rodul arborelui de cocos. Laptele are o consistență groasă și o textură bogată, cremoasă.
Bucătăria thailandeză și alte bucătării din Asia de Sud-Est includ de obicei acest lapte. Este, de asemenea, popular în Hawaii, India și în anumite țări din America de Sud și Caraibe.
Laptele de cocos nu trebuie confundat cu apa de cocos, care se gaseste in mod natural
in nucile de cocos verzi imature. Spre deosebire de apa de cocos, laptele nu apare în mod natural. În schimb, carnea solidă de nucă de cocos este amestecată cu apă pentru a face lapte de nucă de cocos, care este de aproximativ 50% apă.
Există o mulțime de oportunități de a adăuga lapte de cocos în preparate și băuturi.
Laptele este un ingredient de bază în multe feluri de mâncare asiatice, de exemplu.
Laptele de cocos poate merge bine în:
• Cereale. Încercați să înlocuiți laptele tradițional de lapte cu lapte de cocos.
• Smoothies. Folosiți lapte de nucă de cocos în orice smoothie
• Supe. Înlocuiți laptele de nucă de cocos ca bază pentru orice supă cremoasă (laptele de nucă de cocos conservat în grăsimi are mult mai puține calorii decât smântâna) sau adăugați bulion de supă, legume și pudră de curry la o bază de lapte de cocos pentru o supă de inspirație thailandeză.
• Ovaz. Folosiți lapte de cocos ca lichid în fulgi de ovăz.
• Pui curry. Fierbeți o cutie de lapte de cocos și adăugați condimente și pudră de curry. Se amestecă puiul și legumele fierte și se servește cu orez sau quinoa.
În Indonezia, laptele de cocos este utilizat în diverse rețete, de la feluri de mâncare sărate – cum ar fi rendang, soto, gulai, mie celor, sayur lodeh, gudeg și opor ayam – la deserturi dulci – cum ar fi serabi, es cendol și es doger. Soto este omniprezent în Indonezia și este considerat unul dintre preparatele naționale din Indonezia. Este, de asemenea, utilizat în orezul de cocos, un fel de mâncare larg răspândit din sud-estul Asiei, orez gătit în lapte de cocos, care include nasi lemak din Malaezia și nasi uduk din Indonezia.
Studiile au arătat că laptele și uleiul de cocoș au numeroase beneficii pentru sănătate și proprietăți nutritive. Acizii grași unici și din laptele de cocoș pot ajuta la la îmbunătățirea funcției imunitare, la slăbit, vor scădea riscul apariției bolilor de inimă și să îmbunătățească sănătatea pielii și părului și a unghiilor, reprezentand astfel un beneficiu excelent la un pret mic si accesibil.
Laptele de cocos întărește sistemul imunitar și ajută organismul să se apere mai bine chiar și de răcelile de sezon. El conține multe vitamine, minerale și electroliți, inclusiv potasiu și calciu. În plus, grăsimile saturate sunt transformate în energie în loc să fie stocate sunt forma de celule de grăsime, ceea ce înseamnă că nu îngrașă, ci ajută la echilibrarea greutății corporale și combate anemia datorită conținutului ridicat de fier.
Astfel, deși este bogat în grăsimi saturate, laptele de cocos ajută la pierderea în greutate. Acidul lauric din laptele de cocos are proprietăți antibacteriene, fiind și antiviral și anifungic. În plus, pentru că este un lapte vegetal, este indicat în cazul persoanelor alergice la lactoză. Același lichid ajută și în cazul durerilor în gât și cauzate de ulcer, fiind și un produs hidratant extrem de bun pentru piele. Te scapă de iritații și hrănește în profunzime epidermă, putând fi folosit și pe păr.
Dacă vrei să dai o savoare în plus bunătăților pe care le gătești, laptele de cocoș poate să înlocuiască laptele de vacă în toate rețele obișnuite. Foarte popular în bucătăriile tradiționale din Thailanda, Malaesia, Sri Lanka, India, Africa și Caraibe, laptele de cocos are avantajul că poate fi folosit atât în combinații dulci cât și sărate. Datorită conținutului său bogat în grăsimi, este de ajuns să reduci cantitățile de unt sau de ulei din rețeta pentru care optezi și obișnuitele prăjituri vor avea o aromă mult mai exotică!
Laptele de cocos este o alternativa benefica, sanatoasa, dar si gustoasa, la un pret mic. Înlocuiește cu brio și smântana, din mâncăruri precum piure de cartofi, musaca, supe sau sosuri. Singura condiție este să amesteci bine conținutul, pentru a evita formarea cocoloaselor. Laptele de cocos, cu savoarea sa dulce, se poate combina cu toate ingredientele, însă este în mod special potrivit pentru creveți și pește, în mâncărurile sărate și cu scorțișoară, în cazul deșerturilor.
INGREDIENTE Extract de nuca de cocos 60%, apa.
Greutate neta: 1 L
Tara de origine: Indonezia