SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!

Dragon Food

Întrebări? Sună la: 0755 66 44 77
  • LOGIN
  • Acasa
  • Magazin
    • Col
      • HORECA
      • Pesmet
      • Tempura
      • Sosuri Asiatice
      • Taitei/paste
      • Condimente asiatice
      • Orez
      • Sos dulce picant
      • Condimente asiatice
    • Col
      • Alge Nori
      • Ulei de susan
      • Lapte
      • Legume asiatice
      • Oteturi asiatice
      • Dulciuri si Snacks
      • Chips din sorici
      • Non Food
    • Col
      • Superalimente
      • Seminte
      • Ceaiuri asiatice
      • Semipreparate
      • Faina
      • Wok
      • Diverse
      • Ceaiuri asiatice
      • Cafea BIO
    • Col
      • Bucatarie Moleculara
      • Arome
      • Superalimente
      • Cofetarie/Patiserie
      • Fructe/Legume Lyofilizate
      • Coloranti alimentari
      • Texturi
      • Sous-Vide
      • Velvet Sprays
  • HORECA
  • Superalimente
  • Retete Asiatice
  • Articole
  • Contact
  • MY CART
    No products in cart.
  • Home
  • Articole
  • Dragon food
  • Prin reductia de lapte cu mult zahar se obtine laptele condensat
martie 24, 2023

Prin reductia de lapte cu mult zahar se obtine laptele condensat

Prin reductia de lapte cu mult zahar se obtine laptele condensat

by Dragon Chef / marți, 12 mai 2015 / Published in Dragon food

Prin reductia de lapte cu mult zahar se obtine laptele condensat, care are un aspect cremos si cleios si un gust dulce intens. Desi in tara noastra nu se bucura de o prea mare popularitate, acest preparat se foloseste cu succes in tari precum Rusia, SUA, Malaysia ori Brazilia, unde rar gasesti un desert care sa nu aiba in compozitia sa laptele condensat. Este un ingredient de neinlocuit la prepararea cafelei vietnameze si a ceaiului malaisian.

Mic istoric

Laptele condensat s-a bucurat pentru prima data de un succes amplu in timpul Razboiului Civil din Statele Unite cand a intrat in componenta ratiei alimentare zilnice a soldatilor americani, datorita continutului energetic ridicat si pentru ca era usor de manevrat si transportat.

In 1856,  Gail Borden a obtinut primul brevet din Statele Unite ale Americii pentru laptele condensat. Borden a brevetat o modalitate de producere  a laptelui condensat intr-un vid partial, urmand ca ulterior, in 1861, sa deschida o fabrica de lapte condensat si conserve in New York. Meritele descoperirii acestui preparat ii apartin insa lui Nicolas Appert, cofetar si patiser renumit. Insusi Napoleon l-a premiat pentru aceasta descoperire.

Initial, a fost consumat ca o simpla bautura simpla sau diluata cu apa.

Benefic sau nu pentru sanatate?

Laptele condensat trebuie exclus din alimentatia femeii care alapteaza, deoarece poate provoca alergii, dureri abdominale si diverse intolerante bebelusului. Ca o regula generala, trebuie consumat cu moderatie datorita continutului sau caloric ridicat.

Laptele condensat in alimentatie

In Asia, laptele condensat este considerat un aliment de baza si este consumat direct pe painea prajita, ca un inlocuitor al gemului. Europenii in folosesc drept crema pentru diverse prajituri, torturi sau fursecuri. Este si un bun topping pentru gogosi ori clatite si napolitane. Unele gospodine  il  servesc cu orez fiert. Nu trebuie confundat laptele condensat cu cel concentrat pentru cafea care se comercializeaza in supermarketuri.

Este foarte apropiat de caramel, ca aroma si textura, cu gust specific. Din laptele condensat se prepara’’ Dulce de leche’’, un desert foarte popular care se consuma, fie pur si simplu pe paine, fie ca umplutura pentru diverse preparate de patiserie. Este foarte popular in dulciurile din lumea hispanica ( mai ales in America Latina). Numele s-ar traduce la noi prin „dulceata de lapte”. Din dulce de leche se pot face chiar si caramele, tarte si glazuri.

Il gasiti in varianta light, cu 4% grasime, original cu 7.5% grasime sau bio cu 7.5% grasime, preparat din lapte ecologic.

Anumite variante de lapte condensat disponibile in comert au termen de valabilitate un an, daca este pastrat la temperaturi cuprinse intre 0 si 20 grade Celsius sau 9 luni, daca este pastrat la temperature de peste 20 de grade Celsius.

Insa fie ca optati pentru laptele condensat din comert ori alegeti sa-l preparati chiar dumneavoastra acasa, moderatia este cea care trebuie sa dicteze consumul. Asta pentru ca nu va doriti sa castigati cateva kilograme in plus doar pentru ca nu ati stiut care sa fie ultima lingurita pe care o consumati din acest delicios preparat.

  • Tweet

About Dragon Chef

What you can read next

Ciupercile Shiitake, un aliment-medicament in Asia
Sos dulce picant: provocarea zilei
Alchimistii Greciei vechi considerau anasonul ca fiind o planta purificatoare

Categories

  • Chinezesti
  • Diverse
  • Dragon food
  • Japoneze
  • Retete Asiatice
  • Sosuri
  • Vietnameze

Coș

Recomandari

  • Ciuperci urechi de lemn 5 kg 619,00 lei
  • Otet de orez MIZKAN Shiragiku 20L 288,00 lei
  • Orez basmati AKASH 20 kg 284,00 lei
  • Sos Dulce Picant pentru pui Sweet Chilli - 5,5 kg 122,00 lei
  • Lapte de cocos AROY-D 1L 27,00 lei
  • Obento tempura 1 kg 34,00 lei
  • Ciuperci urechi de lemn 1 kg 138,00 lei
  • Ciuperci shiitake dezhidratate - 1 kg 138,00 lei
  • Cum comand?
  • Cum platesc?
  • Returnare Produse
  • Termeni si conditii
  • Politica Cookie
  • Confidentialitate si protectia datelor
  • Despre noi
  • ANPC

CONTACT

Persoane juridice:
T: 0752 13 40 74 (WhatsApp)
Email: horeca[at]dragonfood.ro

Persoane fizice:
T: 0755 66 44 77 (WhatsApp)
Email: horeca[at]dragonfood.ro

Program
Luni-Vineri: 09.00-17.00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

INREGISTREAZA-TE LA NOUTATI

Prin înscrierea la lista noastră de discuții veți fi la curent cu cele mai recente articole si produse.

Sunt deacord cu preluarea si prelucrarea in siguranta a datelor furnizate in acest formular conform GDPR si sa fie utilizate doar cu scopul de newsletter.

Externe:

  • GET SOCIAL
Dragon Food

© 2022 Toate drepturile rezervate Dragon Food - marca inregistrata.

TOP

Dragonfood.ro folosește cookies doar pentru a îmbunătăți navigarea în magazinul on-line. Acestea nu conțin date personale. Conform OUG 13/2012, vizitatorii site-ului își exprimă acordul pentru folosirea de cookies prin setările personale din browser.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  • Politica de confidentialitate

Administrare consimțăminte

Dragonfood.ro garantează securitatea și confidențialitatea datelor găzduite și transmise prin sistemul său informatic, prin formularul de contact, chat-ul paginii, comenzi, etc.

Politica de confidentialitate

Obligatoriu
PERFECT IDEEA SRL garantează securitatea și confidențialitatea datelor găzduite și transmise prin sistemul său informatic, prin formularul de contact, chat-ul paginii, comenzi, etc. Aceste informații vor putea fi folosite de către PERFECT IDEEA SRL pentru emiterea facturii, livrarea produselor, confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promoții, etc. Utilizatorii site-ului pot solicita ștergerea informațiilor din baza de date. Orice solicitare/notificare în vederea ștergerii informațiilor din baza de date va fi trimisă de către persoana înscrisă în baza de date prin e-mail la adresa comenzi@dragonfood.ro

Cookie necesare

Acestea sunt cookie-urile care ajuta la buna functionare a site-ului. Este de recomandat activarea lor.

Cookie-uri utilizate

__ralv, __zlcmid, viewed_cookie_policy, wp, settings-time-3, wp-settings-3, wordpress_logged_in_f3ae21abdddc414273a73b5a06441e7a, wordpress_f3ae21abdddc414273a73b5a06441e7a, _gid, wfwaf-authcookie-a3c3033943711ac5a95ded9ba93b3bcb, PHPSESSID

Advertising

Analytics

Cookie-uri utilizate

_ga

Cookie facebook

Acestea sunt cookie-ruile pentru buna functionare a site-ului in concordanta cu Facebook.

Cookie-uri utilizate

datr, fr, xs, c_user, pl, wd, spin, presence, act,test