Sos dulce picant, un adevarat deliciu din bucataria chinezeasca. Bucataria chinezeasca este, in mare parte, vegetariana. Carnea nu este un ingredient foarte popular. In mentalul colectiv s-a inradacinat ideea conform careia mancarea chinezeasca este greu de preparat. Lucrurile nu stau, insa, deloc asa. Cu putina indemanare si ingredientele potrivite, oricine poate deslusi macar o parte
Toate tarile lumii isi doresc sa consume mancare sanatoasa. In ultimii ani, s-a constatat un adevarat trend in acest sens. Se renunta la mancarea procesata in mod excesiv si se incearca, pe cat posibil, o intoarcere la natura, la simplitate. In cultura chinezeasca, accentul se pune cu precadere pe carbohidratii din orez, in timp ce
Bucataria asiatica si-a castigat renumele multumita ingredientelor folosite . Desi la prima vedere, preparatele par complicate, cele mai multe dintre ele pot fi realizate foarte usor chiar si de catre un bucatar amator . Exista numeroase retete special concepute pentru cei care nu au foarte mult timp de petrecut in bucatarie dar sunt iubitori de
In China, invitatia la masa poate fi considerata un veritabil cadou oferit celui care a primit-o . In ciuda numeroaselor pareri cotradictorii, mancarea traditionala chinezeasca este sanatoasa prin excelenta. Acest fapt se datoreaza abundentei de legume si peste, considerate elemente de baza. Intalnim foarte putine produse care contin grasimi saturate. Orezul, legumele boabe, varza, telina,
Daca vrei sa vizitezi tarile asiatice, o poti face foarte usor cu ajutorul mancarii. Gustul acesteia este cu adevarat aparte si greu de uitat. Bucataria asiatica este, fara indoiala, una dintre cele mai spectaculoase din intreaga lume iar condimentele folosite sunt dintre cele mai exotice. Gustul este diferit, in functie de regiunea Chinei in care
Ciupercile Shiitake isi au originea in numeroase regiuni asiatice. O gasim adesea la umbra copacilor care au frunze de dimensiuni mari. Virtutile lor sunt cunoscute de mii de ani. Acest tip de ciuperci este folosit ca aliment dar si in industria farmaceutica . Chinezii le numeau „ciuperca imparatului”. In timpul dinastiei Ming, se credea ca
Cultura asiatica nu inceteaza niciodata sa ne surprinda. In Asia, se remarca o dorinta continua de a oferi alternative mai bune, chiar si in domeniul tehnicii gastronomice. Tigaia de tip wok isi are originile in bucataria asiatica, mai exact in cea chinezeasca si este dovada palpabila a faptului ca dorinta de progres se poate impleti
Tigaie wok – ce trebuie sa stii cand alegi O tigaie wok din cultura asiatica nu inceteaza niciodata sa ne surprinda. In Asia, se remarca o dorinta continua de a oferi alternative mai bune, chiar si in domeniul tehnicii gastronomice. Tigaia de tip wok isi are originile in bucataria asiatica, mai exact in cea chinezeasca
Mic istoric Alchimistii Greciei vechi considerau anasonul ca fiind o planta purificatoare, care curata trupul, mintea si spiritul si le elibereaza de tot ceea ce le incarca si nu pot asimila. Inca din timpuri stravechi, foloseau aceasta planta pentru a aromatiza vinul. In Evul Mediu, anasonul era considerat un medicament natural si drept urmare, se