Ce este Faina Tempura? Faina Tempura este un termen care face referire la o tehnica de preparare ce apartine, din cate se pare, celor dintai misionari portughezi. Cand a luat nastere tempura? Cel mai probabil, in secolul 16. De altfel, in bucataria contemporana portugheza, exista un preparat care se aseamana izbitor cu tempura, peixinhos da
Despre Pasta Curry Pasta Curry este o denumire cu originile in limba tamila. Face referire la un sos, dar si la un copac, ale carui frunze au o aroma deosebita. Curry se prepara in sute de feluri, fiecare cu o savoare deosebita. Printre cele mai celebre variante ale acestui condiment se afla si Tikka Masala.
Despre lapte de cocos Cand ne gandim la bucataria asiatica, ne vine in minte: lapte de cocos, un veritabil aliment simbol. Ultimele studii au evidentiat numeroase avantaje ale acestuia. Se bucura de o popularitate deosebita in bucatariile traditionale din Caraibe, Africa, India, Sri Lanka, Malaysia si Thailanda. Laptele, apa si uleiul de cocos sunt alimente
Despre orez negru glutinos Orez negru glutinos este un produs ce tot mai multi dintre noi isi doresc sa guste si sa-i descopere valoarea. Orezul este o planta care isi are originile in Asia de Rasarit. Are un gust placut si este bogat in substante hranitoare. Conform USA Rice Federation, pe Glob exista nu mai