Chinese Broccoli Beef
Ingredients
- Ingrediente
- 500 g friptură mușchi de vițel
- 1 și 1/2 lingurite sos de soia
- 1 linguriță amidon de porumb
- Piper negru proaspăt măcinat
- 1 kilogram broccoli tăiat cât mărimea mușcăturii
- 1 lingură ulei de rapiță gătit la căldură înaltă legume, orez
- 2 căței de usturoi tocati mărunt
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- Pentru sos
- 3 linguri sos de stridii
- 2 lingurițe vin de orez chinezesc sau sherry uscat nu e obligatoriu
- 2 lingurițe oțet negru chinezesc sau oțet balsamic
Instructions
- Instrucțiuni și mod de preparare
- Dacă folosești friptura mușchi de vițel, feliați-o în bucăți subțiri ca în poză. Într-un bol, combinați carnea de vită cu sosul de soia, amidonul de porumb și piperul negru. Marinați timp de 10 minute la temperatura camerei.
- Într-un bol mic, adăugați și amestecați ingredientele pentru sos.
- Într-o tigaie wok sau mare, adăugați 1 cană de apă și puneți-o la fiert. Adăugați broccoli și acoperiți la abur timp de 3 minute. Broccoli ar trebui să fie de un verde luminos, fraged și ar trebui să poți străpunge tulpina doar cu o furculiță. Scoateți-l si așezati-l pe o farfurie.
- Aruncați apa din wok și uscați bine tigaia. Puneți tigaia la foc mare, turnați uleiul de gătit. Când wok-ul este fierbinte, adăugați carnea de vită marinată, folosiți colțurile pentru a răspândi carnea de vită pe toată suprafața wok-ului într-un singur strat. Lăsați carnea de vită, nedisturbată, timp de 2 minute, până se rumeneste frumos. Intoarceti carnea de vită, întindeți din nou carnea de vită și rumeniți si cealaltă parte.
- Puneti carnea deoparte și adăugați usturoiul și ghimbirul. Amestecați si prăjiți usturoiul și ghimbirul timp de 30 de secunde. Apoi adaugati si carnea si amestecați-le.
- Se toarnă sosul pregatit și se amestecă pentru a se imbina gusturile si aromele. Se fierbe până când sosul este suficient de gros pentru a înveli spatele unei linguri, aproximativ 15 secunde. Adăugați broccoli gătit înapoi în wok și amestecati bine.
- Poftă bună!
Notes
Carnea de vită din această rețetă este friptura taiata in felii subțiri. Uneori poate fi complicat să feliați friptura, așa că de obicei îl introduc la congelator pentru aproximativ 30 de minute înainte de a o felia. Congelarea cărnii ajută la consolidarea acesteia, astfel încât să puteți obține felii mai subțiri.