Japanese Curry from Scratch
Portii: 4
Timp de pregatire: aproximativ 90 minute
Ingredients
- Ingrediente
- Pentru curry
- Pulpe de pui dezosate fără piele de 550 de grame
- 1 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper negru măcinat
- 14 grame de usturoi ~ 2 căței mari, răzuiti
- 14 grame ghimbir proaspăt
- 2 cepe mari felii subțiri(500g)
- 3 linguri pulbere de curry marca japoneză
- 3 căni supa de pui
- 300 de grame morcovi ~ 2 morcovi, tăiați în bucăți
- 1/2 măr mediu decojit, copt și razuit
- 2 linguri sos chunou
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 linguriță pulbere de cacao neindulcita
- 1 linguriță sare
- 1 frunză de dafin
- 350 grame cartofi ~ 2 cartofi medii tăiați în bucăți mari
- 1/2 cană mazăre verde congelată
- Pentru sosul roux
- 1 lingură de unt nesarat
- 1 lingură făină
Instructions
- Instructiuni si mod de preparare
- Curățați pulpele de grăsime sau tendon și tăiați-le în bucăți mari. Se presară 1 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper și se amestecă pentru a distribui uniform.
- Încălziți uleiul într-un vas cu fund puternic, la foc mediu inalt, apoi adăugați puiul într-un singur strat. Lăsați puiul să se tulbure (aproximativ 5 minute). Rotiți puiul și lăsați-l să se rumenească pe cealaltă parte.
- Coborâți focul spre mediu-mic și transferați puiul într-un bol cu ajutorul unor înțepături, asigurați-vă că lăsați cât mai mult ulei în tigaie.
- Adăugați usturoiul ras și ghimbirul și prăjiți-le în ulei până ajunge la o bogată culoare de maro caramel.
- Adăugați ceapa și amestecați să se prajeasca cu ulei. Acoperiți cu un capac și lăsați ceapa să fiarbă aproximativ 10-15 minute.
- Îndepărtați capacul, ridicați focul la mediu și continuați să prăjiți ceapa, amestecând constant până când se reduce la aproximativ 1/8 din volumul inițial și formează o pastă lucioasă de culoare maro caramel (aproximativ 20-30 minute). Dacă ceapa începe să se lipească de tigaie înainte de a fi complet caramelizată, încercați să frecați bucățile lipite cu o spatulă. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți adăuga doar un pic de apă în zonele în care lucrurile se lipesc și apoi folosiți spatula pentru a razui.
- Când ceapa este caramelizată complet, adăugați pudra de curry și amestecati scurt până când se intrepatrund aromele.
- Returnați puiul în oală și apoi adăugați supa, morcovii, mărul razuit, sosul chunou, pasta de roșii, pudra de cacao, sarea și frunza de dafin. Se aduce la fierbere la foc mare, apoi se reduce căldura. Se acoperă și se fierbe timp de 15 minute.
- Adăugați cartofii, acoperiți și fierbeți până când morcovii și cartofii sunt foarte fragezi (încă 15-20 de minute).
- Între timp, faceți rouxul adăugând untul și făina într-o cratiță mică la foc mediu. Folosiți o spatulă pentru a agita constant până când bubuirea scade și rouxul are o culoare maro deschis.
- Când cartofii sunt fragezi, gustați și ajustați sarea după gust. Dacă îți place dulceața de curry, poți adăuga miere.
- Terminați curry-ul amestecând în roux și mazărea verde și aducând la fiert să îngroașe sosul.
- Se servește cu orez fierbinte, sau deasupra unui bol cu noodles udon.
- Pofta buna!