Orez Jasmine, un deliciu
Popularitatea de care anumite mancaruri se bucura astazi isi are radacinile in istoria fiecarei culturi. Pastele ti se par banale? Afla ca, in perioadele dificile din punct de vedere economic, au fost foarte apreciate in Italia. Acelasi lucru se intampla si cu orezul, in cazul Chinei. Mancare de orez, un preparat neinsemnat? In vremuri grele, acesta a salvat multi oameni de nemiloasa foamete.
In bucataria mondiala, orezul este un aliment foarte important. Il gasim in soiuri, forme si culori diverse. Insa, in principal, se diferentiaza dupa tipul bobului: lung, mediu si mic…. Alta clasificare ar fi cu bobul rotund, alb, brun ori Jasmine….. ce varietate! Desigur insa ca tehnica de preparare a fiecarui sortiment este diferita.
Orez jasmine in bucatarie
Conform studiilor USA Rice Federation, consumul regulat de orez furnizeaza organismului elemente importante, precum fier, potasiu si fibre. Inca un beneficiu: nu contine gluten. Persoanele care nu includ orezul in dieta zilnica au tendinta sa consume o cantitate mai mare de carne si gasimi saturate. Pe de alta parte, in American Journal of Clinical Nutrition a fost publicat un studiu conform caruia, consumat la masa de seara, orezul Jasmine, insotit de o portie de curry ori tocanita de legume, contribuie la un somn mai odihnitor.
Preparatele pe baza de orez Jasmine sunt recomandate celor care isi doresc un plus de energie la antrenamentele zilnice ori pentru a-si depasi propriile limite.
Orez Jasmine, un sortiment de orez cu bobul lung, de calitate superioara si se cultiva in partea de est a Asiei. Are o textura moale si lipicioasa dupa fierbere si o aroma florala inconfundabila. Este recomandat sa fiarba in apa cu sare, respectand proportia 150 ml apa la 100 grame orez. Acest tip de orez este perfect pentru salate. In plus, are un continut mai ridicat de fibre decat orezul alb.