In China, invitatia la masa poate fi considerata un veritabil cadou oferit celui care a primit-o .
In ciuda numeroaselor pareri cotradictorii, mancarea traditionala chinezeasca este sanatoasa prin excelenta. Acest fapt se datoreaza abundentei de legume si peste, considerate elemente de baza. Intalnim foarte putine produse care contin grasimi saturate. Orezul, legumele boabe, varza, telina, cartofii dulci, rosiile, carnea de vita si, nu in ultimul rand, ciupercile, sunt vedetele bucatariei chinezesti. In plus, traditia si creativitatea se impletesc intr-un mod armonios .
Dintre sutele de specii de ciuperci care se gasesc pe planeta noastra, aproximativ 100 reprezinta ciuperci sigure pentru consum. Cele mai multe cresc in Asia si, este de la sine inteles faptul ca aici s-a creat o veritabila industrie a ciupercilor medicinale. Preparatele farmaceutice ce au la baza extractele de ciuperci sunt de ordinul sutelor .
Ciupercile urechi de lemn sunt cunoscute in Vest sub denumirea de „urechea lui Iuda”. Legenda spune ce, dupa ce L-a tradat pe Iisus, Iuda s-a spanzurat de un soc si, de aceea, astazi, pe acest arbore creste ciuperca urechi de lemn . Acest tip de ciuperci este cunoscut pentru beneficiile aduse sanatatii. Sunt bogate in zinc, potasiu, fier si calciu si au o contributie majora la scaderea colesterolului, la vindecarea rapida a durerilor in gat si a racelilor, dar si la reducerea riscului de infarct .
Studiile au demonstrat ca, in cazul in care sunt consumate regulat, aceste ciuperci stimuleaza energiile pozitive .
Cu toate ca proprietatile sale vindecatoare sunt cunoascute in intreaga lume, aceasta ciuperca nu se bucura de o foarte mare popularitate in America si Europa.
Daca esti iubitor de mancare chinezeasca , ai observant cu siguranta ca aceste ciuperci se regasesc in multe preparate. Sunt foarte populare in randul vegetarienilor. Pe de alta parte, alaturi de carnea de porc, alcatuiesc un preparat delicios si, in acelasi timp, hranitor . Credeai ca mancarurile ce au la baza carnea de vita nu te mai pot surprinde ? Alaturi de ciupercile urechi de lemn, vita va avea o savoare deosebita. In plus, vei obtine un preparat echilibrat din punct de vedere nutritional .
De obicei, ciupercile urechi de lemn se gatesc dupa ce au fost lasate in apa calda minute bune. Unele retete mai nonconformist combina aceste ciuperci cu muguri de bambus ori creveti .
Ce poate fi mai reconfortant in zilele friguroase decat un bol de supa ? Te poti bucura de beneficiile ciupercilor urechi de lemn in supa dulce- acrisoara Fa Suan, cu fasii de morcov si ou, ori, daca preferi un gust mai clasic, alege Mian- Tan. Aceasta supa contine savurosii taitei chinezesti, carne de vita, broccoli si morcovi .
Fie ca esti deja fanul bucatariei chinezesti ori abia acum incepi sa experimentezi deliciile bucatariei asiatice, incearca cu incredere preparatele care contin ciuperci urechi de lemn. Nu numai ca nu vei regreta, dar vei fi surprins de savoarea deosebita pe care o vor capata celelalte ingrediente. Incearca si vei repeta sigur experienta.