Descriere
Taitei din Konjac 360g
Taiteii din Konjac sunt un înlocuitor sănătos excelent pentru pastele tradiționale de grâu pentru cei care caută un mod scăzut de carbohidrați de a obține fibre dietetice valoroase.
Konjac este o plantă care este folosită pentru a face suplimente alimentare bogate în fibre, jeleuri și făină. Este folosit în mod tradițional atât în bucătăria japoneză, cât și în medicina chineză.
Greutate: 360g
Tara de origine: China
Ce sunt taiteii din Konjac?
Taiteii din Konjac sunt obținuti din cormul amidonului din planta Konjac. Sunt taitei albi lungi, cu o cantitate foarte mică de carbohidrați digerabili.
Plantele Konjac sunt native din China, Japonia si Asia de Sud-Est si inseamna „cascadă albă” în limba japonea, care descrie cu exactitate aspectul părului înger translucid al acestor taitei minune zero-carb.
Taiteii din Konjac sunt obținuți prin amestecarea fibrei de glucomannan cu apă într-un raport de aproximativ 3% fibră la 97% apă. Poate că i-ați auzit denumiti taitei de konjac yam, deoarece plantele konjac produc un tubercul asemănător cu yam din care provine fibra de glucomannan. Aceste creșteri asemănătoare cu yam sunt, de asemenea, cunoscute ca limba Diavolului, iar din acest corm ciudat și comestibil obținem taitei konjac fără carbohidrați.
Aceasta este o sursă excelentă de fibre solubile și „prebiotice” care sunt utile pentru creșterea bacteriilor bune din intestin.
Retetele keto de taitei Konjac sunt populare din acest motiv, deoarece una dintre principalele caracteristici ale dietei keto este că are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase și extrem de scazut în carbohidrati. Pentru cei carora le lipsesc pastele pe keto, acesti taitei cu conținut scazut de carbohidrati sunt un schimbător de jocuri. Fara gluten si vegan, acesti taitei sunt foarte buni si pentru cei cu alergii alimentare.
Care sunt beneficiile pentru sănătate?
Există o serie de beneficii pentru sănătate care sunt asociate cu consumul de fibre de glucomannan si anume:
- Asistența la pierderea în greutate – în timp ce consumul nu vă determină să pierdeți în greutate, vă ajută să vă simțiți plin, astfel încât este posibil să mâncați mai puțin.
- Reducerea constipației – nivelul ridicat de fibre este benefic pentru reducerea simptomelor constipației. Pe partea de basculare, consumul excesiv poate crea efecte digestive nedorite, cum ar fi scaunul liber și balonarea.
- Îmbunătățirea nivelului de colesterol – numeroase studii asupra consumului de fibre de konjac au arătat beneficii de reducere a colesterolului
- Îmbunătățirea managementului zahărului din sânge – suplimentarea cu konjac a arătat îmbunătățirea glicemiei
Există probleme daca se consuma in exces?
Desi tăițeii din Konjac par o descoperire miracol, cu puține calorii și carbohidrați, va recomand să le consumați cu moderație, ca pe celelalte alimente. Aveți nevoie de un echilibru de macronutrienți pentru a vă simți cel mai bine.
Cum gatim taiteii din Konjac?
Acestia vin ambalati într-un lichid care are adesea un miros de pește, care este acolo pentru a ajuta la absorbția mirosului de rădăcină de Konjac. Se vor clati cu apa din abundenta(câteva minute sub apă curgătoare) pentru a îndepărta mirosul, apoi le puteți găti la foc mediu într-o tigaie fără adaos de grăsime. Lăsați apa să se ardă și apoi începeți să adăugați celelalte ingrediente.
Pofta buna!