Descriere
Sos mirin CJW 10L
Ingrediente:
Apa, zahar, fructoza din sirop de porumb, otet, vin alb, sare, ghimbir.
Greutate neta: 10L
Tara de origine: Coreea de Sud
Despre sosul mirin
Daca va uitati la multe retete japoneze, precum si alte feluri de mancare Asiatice, in special Teriyaki si mancaruri Stir-Fry, veti gasi un ingredient comun printre toate acestea – sos Mirin. Chiar daca nu ati gatit niciodata cu sos mirin, probabil stiti cu siguranta ce gust si ce aroma are.
Dar ce este mai exact sosul mirin? Cum se gateste cu el? Si cel mai important, ce gust are?
Ce este Mirin?
Sosul Mirin este un element destul de folosit in bucataria japoneza. Este un tip de vin de orez, asemanator cu sake, dar cu un continut mai scazut de alcool si un continut mai mare de zahar.
Sosul Mirin are o aroma dulce, ceea ce il face un contrast frumos atunci cand este folosit alaturi de sosuri sarate precum sosuri de soia sau sos tamari. Are culoarea chihlimbar-auriu si o consistenta usor groasa.
Mirin are un continut redus de alcool cuprins între 14% si 20%, in functie de tipul acestuia.
Impreuna cu sosul de soia, acest vin dulce este unul dintre principalele ingrediente din sosul traditional de teriyaki. De asemenea, este folosit in multe supe japoneze, inclusiv miso.