Descriere
Sos de soia premium LIGHT LKK – 8L
INGREDIENTE
Apa, sare, boabe de soia 11%, zahar, faina de grau, conservant E211, potentiator de aroma E631, E627.
Greutate neta: 8 L
Tara de origine: China
Există două tipuri diferite de sosuri asiatice pe care probabil le-ați mai văzut și variază ca aromă, textură și culoare. Există soiuri japoneze de sos de soia, care au nume specifice precum tamari, shoyu și usukuchi, în timp ce sosul de soia chinezesc este pur și simplu clasificat ca sos
de soia light sau dark. Sosul de soia este una dintre cele mai simple modalități de a adăuga aromă umami oricărui fel de mâncare. Datorită aromei sale bogate, sărate, câteva lingurițe pot face o diferență mare.
Sarea Asiei
Sosul de soia a fost folosit in arta culinara asiatica timp de mai mult de 2500 de ani. Totusi, este surprinzator ca am ajuns sa avem asa de usor acces la el in ziua de azi. Calatoria si evolutia in timp a sosului de soia este surprinzatoare, de-a lungul a trei milenii cum a ajuns un astfel de sos de la o simpla aditie la gastronomia orientala antica, la a-l avea la discretie, oriunde un lume, la un pret accesibil. Este sosul ideal pentru dressing de salate, precum si marinade pentru pui sau friptura, dar nu in ultimul rand, ca sos pentru pachetele de primavara.
Perceput pe scara larga ca un intensificator de aroma savuros, ideal pentru alimentele asiatice, producatorii au descoperit ca multe nuante de sos de soia permit utilizarea sa intr-o gama foarte variata de bucatarii etnice. Sosul de soia a migrat pana si in gastronomia din Caraibe, ca o componenta a sosului Jamaric si a marinatelor picante, precum si in sosuri precum sosurile din Worcestershire si cele pentru friptura. De-a lungul timpului, a devenit un element important pentru marea majoritate a consumatorilor americani, ce il folosesc pentru a adauga un pic de aroma la o gama foarte variata de alimente, ca fripturi, carne, gustari, gratare, ca sos pentru pachetele de primavara si pentru branzeturi de specialitate.
Sosul de soia a aparut in China si evolutia sa a fost alimentata de vegetarianismul multor budisti. Dorinta pentru un condiment fara carne a determinat crearea unei paste sarate, din boabe fermentate, inclusiv boabe de soia, considerate ca primul produs care sa poarte o asemanare cu sosul de soia modern. Un preot Zen a adus reteta in Japonia, unde tehnicile de fabricare a berii si a ingredientelor au condus la un sos de soia cu un profil de aroma mai echilibrat, unul care cu siguranta imbunatati aromele alimentare fara riscul de a le suprasolicita. Sosul de soia continua sa serveasca drept ingredient prim pentru cei care doresc sa evite carnea.
Sosul de soia are o varietate de aplicatii. Intensifica aroma pentru o multitudine de feluri de mancare, adaugand o usoara aroma si culoare specifica acestui sos. Va imbina aromele de condimente din marinate si tempereaza intensitatea otetului din salate.