Descriere
INGREDIENTE:
Extract de stridii 30%, sos de soia (boabe de soia, faina de grau, sare) 28,8%, apa 11,8%, zahar 10,10%, sare iodata 8,10%, amidon modificat (agent de ingrosare E1414) 7,50%, amidon de porumb 3,50%, gluconodeltalactona (regulator de aciditate) 0,10%, benzoat de sodiu (conservant E211) 0,10%.
Sosul de stridii este un sos gros, bogat, de culoare închisă, siropos, făcut din suc de stridii.
Sosul de stridii este folosit aproape întotdeauna în cartofii asiatici și conferă o aromă delicioasă sărată legumelor, mâncărurilor de tăiței și celor marinate, fără a avea prea mult gust de fructe de mare sau a fi prea sărat. Întrucât sosul de stridii are deja o textură groasă, nu este nevoie să-l amestecați cu altceva înainte de a-l adăuga la rețete.
Sosul de stridii este un lichid vascos, de culoare bruna, utilizat in mod frecvent in bucatariile sud-est asiatice, mai ales in cea chinezeasca (cea cantoneza, in special) si in cea filipineza. Este preparat din stridii, saramura si arome. Nu este deloc asemanator nici cu sosul de soia, si nici cu cel de peste; nu se pot substitui reciproc in retete.
Greutate neta: 4,5 L
Tara de origine: Thailanda