Descriere
Condimentele de baza in varianta indiana de curry sunt: turmericul (dominant in gust si culoare), chimionul, coriandrul, frunze de curry, ardei chilli iuti. Aceste condimente sunt relativ orientative, in India sunt sute de variante de curry, majoritatea preparate proaspat. Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de curry indian este Tikka Masala. Insa amestecul de condimente indian pentru curry se gaseste sub forma de pudra.
Condimentul thailandez pentru curry il intalnim sub forma de pasta, in trei variante majore: rosu, galben si verde si alte citeva declinari intermediare. Elementele comune ale compozitiilor de curry thailandez sunt: lemongrass, galangal, frunze de kafir, pasta de creveti.
Elementele care le diferentiaza:
– curry rosu: ingredientul principal este ardeiul chili rosu, de aceea este si cel mai iute dintre toate
– curry galben: ingredientul dominant este turmericul plus alte câteva condimente specifice amestecului indian, de aceea este cel mai aproape de varianta indiana de curry dar isi pastreaza identitatea thailandeza
– curry verde: ardei iuti verzi si funzele de coriandru proaspat sunt ingredientele dominante.
Provenienta: China
Greutate neta: 220g