Descriere
Cafea organica BIO cu extract de Chaga
Consumand Cafea organica cu extract de Chaga cresti energia de durata a echilibrului general al organismului, extractul de chaga balansând efectul cafeinei.
INGREDIENTE: Cafea Arabica organica (98%), dublu extract organic instant de chaga (Inonotus Obliquus) (2%). Se cere a se verifica recomandările locale privind produsele alimentare si suplimentele noi. În Finlanda, cafeaua gourmet cu extract de chaga este aprobată de către autoritățile in vigoare ca băutură de consum (statut alimentar). In schimb, în Danemarca, este aprobata ca supliment, cu următorul text adițional:
“Avertisment: conține cafeina si nu trebuie consumat de copii sub vârsta de 3 ani, femei gravide sau femei care alăptează. Dozare zilnica recomandata: 3 porții a cate 12 g cafea măcinata per porție.”
CANTITATEA DE EXTRACT: 4520 mg/ pachet sau 226 mg/ portie
Notă: Extractele sunt solubile în apă. A nu se confunda cu pudrele uscate. Extractele sunt de 5-10 ori mai puternice decât pudrele. Pudrele cu miceliu au un cost mult mai mic, nu sunt solubile în apa și în combinație cu cafeaua nu au efectul dorit. Dublul extract asigură maximul de beneficii asupra sănătății.
Profilul de prajire: intens. Datorita extractului de chaga, cafeaua espresso este foarte concentrată și poate părea mai puternica decât alte tipuri de cafea neagra. Atenție la acest aspect, întrucât culoarea boabelor de cafea care sunt îmbrăcate în extractul de culoare închisa, aproape neagra (pudra instant) va poate induce în eroare.
Profilul gustului: bogat aromată în note de migdale și gust pământiu dat de extractul de chaga, care adaugă și un efect umami, echilibrând cafeaua în întregul ei. Sub forma de ceai, ciuperca chaga are o aromă aparte.
ORIGINE Cafea organica cu extract de Chaga
Boabe de cafea verde organica, provenita de la micii fermieri din Peru. Extract organic de chaga, din Finlanda sau Siberia.
Informatii despre produs: GRAMAJ: 226 g
MOD DE UTILIZARE: 12 g/ porție; 1 pachet conține 18 porții. După desigilare, păstrați produsul în ambalajul original, bine închis, la loc uscat, ferit de razele soarelui.
PREZENTARE Cafea organica cu extract de Chaga
Cafeaua organică este cafeaua care a fost cultivată în conformitate cu standardele și tehnicile agriculturii organice, în care utilizarea substanțelor chimice sintetice este limitată și în care se impun restricții privind utilizarea îngrășămintelor artificiale, a pesticidelor sau a
erbicidelor.
O ceașcă de cafea este o modalitate excelentă de a începe ziua, iar beneficiile cafelei organice o fac cu atât mai plăcută. La fel ca în cazul multor alte produse organice, nu veți fi surprinși să aflați că există numeroase motive pentru care cafeaua organică a devenit o alegere
populară pentru consumatorii de cafea din întreaga lume. Printre numeroasele avantaje, iată trei beneficii ale cafelei organice pe care o iubim cel mai mult:
✓ Aproape complet lipsită de substanțe chimice: ceea ce puneți în corp este la fel de important ca ceea ce alegeți să nu consumați. Substanțele sintetice și substanțele chimice pot prezenta riscuri grave pentru sănătate pentru pământ, animalele și
persoanele cu care intră în contact. Pesticidele, îngrășămintele, hormonii și alte substanțe chimice sintetice pot influența negativ modificările corporale în unele cazuri. Cercetările sunt în curs de desfășurare, dar unele studii arată că substanțele chimice precum cele utilizate în creșterea sau prelucrarea alimentelor neorganice pot declanșa probleme de sănătate.
✓ Fermele de cafea bio promovează practici ecologice: fermele de cafea care se angajează în practicile organice protejează și păstrează în mod activ mediul nostru. În afară de practicile de creștere și prelucrare, cei care distribuie cafea organică pot încerca, de asemenea, să desfășoare alte aspecte ale afacerii lor în moduri mai ecologice, cum ar fi utilizarea resurselor regenerabile, fabricarea produselor cu materiale reciclabile,donarea de venituri pentru eforturi de durabilitate sau conservare și promovarea practicilor responsabile de mediu angajaților și clienților lor.
✓ Compușii naturali sunt buni pentru organism: beneficiile pentru sănătatea cafelei organice sunt cu siguranță îmbunătățite de lipsa substanțelor chimice sintetice și artificiale utilizate pentru creșterea și prelucrarea boabelor. Nutrienții organici găsiți în cafea sunt, de asemenea, eficienți pentru reducerea stresului, creșterea dispoziției, întărirea sistemului imunitar și stimularea metabolismului. Dacă alegeți cafea bio decofeinizată, vă puteți limita aportul de cofeină pentru a vă asigura că introduceți exact aportul corect din acest stimulent.
Creșterea energiei de durata si a echilibrului general al organismului, extractul de chaga balansând efectul cafeinei. Adaptogenii nu funcționează ca tratamente sau diete, dar sunt unici în capacitatea lor de a spori mecanismele naturale de apărare ale organismului împotriva stresului vieții cotidiene. Adaptogenii acționează sinergic cu procesele biologice normale ale organismului, fără efecte secundare. Ciuperca Chaga contribuie de asemenea la scăderea acidității din corp. În plus, boabele de cafea proaspăt prăjite sunt supuse unui tratament natural prin care ph-ul cafelei este crescut de la 5,0 (sau chiar 4,3 în cazul cafelei normale) la aproximativ 6,0.
CHAGA CA CIUPERCA MEDICINALA
Caracteristicile imunoprotectoare și valoarea ridicata ORAC (din eng. “oxigen radical absorbance capacity” = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului) ale extractului de chaga pun în umbra multe superalimente cunoscute. Alți constituenți, cum ar fi polizaharidele, beta-glucanii și polifenolii, oferă un suport natural suplimentar pentru apărarea celulara și pot contribui la creșterea nivelului de energie al organismului. Posibilele beneficii pentru sănătate ale ciupercii chaga sunt numeroase. Din punct de vedere evolutiv, ciupercile sunt mai strans legate de oameni decât de plante. Acest fapt poate fi motivul pentru care multe din componentele care ajută ciupercile să se apere împotriva inamicilor, sprijină și mecanismele de apărare ale corpului uman. Chaga este folosită și în tratarea diverselor afecțiuni gastrice, pulmonare, infecții virale, boli cardiovasculare si boli metabolice.
Nota bene: Lucram continuu la obținerea ultimelor cercetari în domeniul ciupercilor medicinale. Cu toate acestea, datorita legislației stricte a U.E. privind reclamațiile, vă rugăm sa verificați condițiile specifice țarii dvs. Rugăm sa cereți rapoarte specifice și să verificați surse ca:
DATE ISTORICE Cafea organica cu extract de Chaga
Populația din muntii Urali (Rusia) a cunoscut ciuperca chaga din timpuri îndepărtate. In secolul al XII-lea regale rus Vladimir Manomah era renumit pentru cunoștințele lui privind utilizarea acesteia. Printre primii oameni care au folosit ciuperca chaga în scopuri medicale se numără populația Khanty din Siberia de Vest iar denumirea de „chaga” deriva din limba lor de comunicare. Chaga apare și în cartea „Pavilionul cancerosilor”, roman scris și publicat în anul 1967 de către Alexandr Solzhenitsyn, ulterior laureat al premiului Nobel. In Finlanda, chaga a fost folosită printre altele și ca înlocuitor de cafea, în timpul celui de-al doilea război mondial.