Descriere
Alge Mmarine pentru Kimbap KC- 2GX10
Alge marine uscate special preparate pentru Kimbap, Sushi, Handroll sushi.
Info produs:
INGREDIENTE
Alge uscate si presate
Greutate neta: 20g
Tara de origine: Coreea de Sud
Nori (海苔) este denumirea japoneză pentru speciile de alge marine comestibile („legumă de mare”) din genul de alge roșii Pyropia, inclusiv P. yezoensis și P. tenera. Are o aromă puternică și distinctivă. Este folosit în principal în bucătăria japoneză ca ingredient
pentru a înfășura rulouri de sushi sau onigiri, caz în care termenul se referă la foile uscate.
Algele Nori sunt folosiet în mod obișnuit ca înveliș pentru sushi și onigiri. Este, de asemenea, o garnitură sau se folosește drept aromă în preparatele și supele de tăiței. Este, de obicei, prăjit înainte de consum (yaki-nori). Un produs secundar obișnuit este nori prăjit și
aromat (ajitsuke-nori), în care se aplică un amestec aromat (variabil, dar tipic este din sos de soia, zahăr, sake, mirin și condimente) în combinație cu procesul de prăjire.
De asemenea, se mănâncă transformându-l într-o pastă cu gust de sos de soia, nori no tsukudani (海苔 の 佃 煮). Nori este uneori folosit și ca formă de decorare a alimentelor.
Nori oferă una dintre cele mai largi game de nutrienți ai oricărui aliment, inclusiv mulți găsiți în sângele uman! Deoarece compoziția chimică a algelor marine este atât de apropiată de plasma sanguină umană, acestea sunt excelente la purificarea sângelui.
Elementele nutritive ale algelor Nori includ calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, zinc și nu numai. Nori poate conține de până la 10 ori mai mult calciu decât laptele! Dincolo de asta, Nori este plin de vitamine.
Oferă vitaminele A, B, C, D, E și K, precum și niacină, acid folic și taurină. Și datorită nivelului de vitamina C pe care îl conține, conținutul său de fier este crescut. Pe lângă cantități măsurabile de polifenoli, cum ar fi carotenoizi și flavonoizi, Nori conține și alți fitonutrienți, inclusiv mai multe tipuri de alcaloizi cu proprietăți antioxidante.
Nori conține, de asemenea, clorofilă (un pigment care face plantele verzi), care este un detoxifiant puternic, natural, care poate ajuta la eliminarea deșeurilor din corpul nostru. Aroma caracteristică a algelor marine nori este atribuită cantităților mari ale celor trei aminoacizi: alanină, acid glutamic și glicină.
Beneficiile algelor marine
Proprietatile unice ale algelor marine sunt benefice organismului in mult mai multe moduri decat v-ati fi asteptat:
Vitamine si minerale
Algele marine sunt mult mai nutritive decat orice alte legume. Acestea sunt o sursa excelenta de micronutrienti, inclusiv calciu, magneziu, zinc, fier și seleniu, si nu in ultimul rand, algele marine sunt o sursa foarte importanta de de iod.
Acizii grași omega-3
Spre deosebire de plantele terestre, algele contin acizii grasi omega-3, DHA și EPA. Astfel, algele pot fi o sursa foarte importanta de omega-3 pentru vegetarieni.
Ajuta la digestie
Fasolea, si diferite alte mancaruri ce pot provoca tulburari ale stomacului pentru multi oameni. Acest lucru poate fi usor rezolvat prin adăugarea de ‘kombu'(un anumit tip de alge) atunci cand gatiti.
Antioxidanti
Algele marine contin multi antioxidanti. Ca parte a unei alimentatii sanatoase, algele marine pot ajuta la protejarea impotriva stresului oxidativ si pot preveni bolile cronice cum ar fi cancerul si problemele digestive.
Fibre si prebiotice
Toate plantele contin fibre, dar algele au si alte tipuri de carbohidrati greu de gasit in alimentatia zilnica. Acestia includ caragenan, fucan, galactan și multe altele. Acesti carbohidrati devin apoi alimente pentru flora intestinala.
Ceea ce mancati influenteaza in mod direct ce bacterii domina ca parte a florei intestinale. Tipurile de bacterii care se pot hrani cel mai bine cu alimentele pe care le alegeti sa le mancati se vor dezvolta mai bine. Acest lucru explica de ce unele culturi manipuleaza diferite tipuri de alimente mai bine decat altele. Oamenii de stiinta au descoperit ca bacteriile intestinale ale populatiei japoneze sunt mai predominante in tipul ce poate digera tipurile de carbohidrați din alge marine.