Temaki Zushi (Hand-Rolled Sushi)
Portii: 4
Timp de pregatire: aproximativ 30 minute
Ingredients
- Ingrediente:
- 200 g orez de sushi
- 2 foi alge nori
- 50 ml otet de sushi
- 1 linguriță sos de soia opțional
Instructions
- Umpluturi sugerate:
- ton conserve cu maioneză, ton, somon
- omleta tamagoyaki, avocado
- bastoane de fructe de mare
- creveții, castravete
- Condimente opționale:
- Maioneză, susan alb, Susan negru
- Wasabi, ardei iuzu kosho
- Instructiuni si mod de preparare:
- După ce ați gătit 200 g de orez, amestecați cu 50 ml de oțet de sushi și lăsați să se răcească înainte de utilizare.
- Pregătiți-vă umpluturile în fâșii subțiri de 10 cm și tăiați foile de alge nori în jumătate.
- Pe partea aspră de 1 bucată de nori răspândiți orezul de sushi, astfel încât să acopere jumătatea stângă a acestuia. Nu trebuie să răspândiți orezul chiar pe margini.
- Dacă doriți, presărați niște semințe de susan peste orez pentru o aromă suplimentară.
- Puneți foaia de alge nori orizontal în mâna stângă (puteți face acest lucru de la început, dar poate fi mai ușor după ce orezul a fost răspândit).
- Începeți să adăugați orice ingredient în centru deasupra orezului. Puteți utiliza orice combinație, dar somonul și avocado se complimentează adesea bine.
- Acum să rostogolim temaki. Mai întâi pliați în partea umplută din stânga peste umplutură. Apoi rotiți partea simplă a algelor nori din dreapta, făcând un con cu mâinile. Fixați capătul ruloului cu o bucată presată de orez umed preluat din umplutură.
- Temaki Zushi dvs. este acum gata de mancat!
Notes
Pofta buna!