Salmon Teriyaki
Portii: 2
Timp de pregatire: aproximativ 20 minute
Ingredients
- Ingrediente:
- 2 bucati de somon
- 100 ml sos de soia
- 100 ml sos mirin
- 1 lingurita de ghimbir ras
- 1 lingură de zahăr
- 1-2 cepe de primăvară verzi
Instructions
- Instructiuni si mod de preparare:
- Pentru a face sosul teriyaki, amestecați sosul de soia și mirinul împreună într-o cratiță.
- Adăugați zahăr și ghimbir în amestec și aduceți încet la fierbere.
- Se presară ușor sare pe ambele părți ale somonului și se lasă 10 minute și se usucă.
- Presărați puțin făină pe o parte a somonului și răspândiți uniform și faceți și cealaltă parte. Îndepărtați ușor excesul de făină.
- Într-o tigaie, adăugați uleiul și începeți să gătiți somonul până este aproape gătit.
- Acum puteți adăuga sosul teriyaki în tigaie și marinați somonul în el, în timp ce termină de gătit.
- Serviți somonul cu câteva cepe de primăvară tocate și o porție laterală de orez și legume pentru o masă japoneză excelentă.
Notes
Pofta buna!