Chinese Spinach and Peanut Salad
Timp de pregatire: aproximativ 20 minute
Portii: 3 persoane
Ingredients
- Ingrediente
- 500 de grame spanac capetele indepartate
- 1 cană de arahide crude
- 1 lingură ulei de arahide sau ulei vegetal
- 2 linguri oțet negru chinezesc
- 1 linguriță sos de soia ușor
- 2 lingurițe de zahăr
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingurițe de ghimbir tocat mărunt
- semințe de susan alb prăjite pentru decorare opțional
Instructions
- Instructiuni si mod de preparare
- Puneti un vas mare de apă la fiert. Se adaugă spanacul și se gătește la foc mediu până se gătește, aproximativ 2 minute. Scurgeți spanacul și lăsați deoparte să se răcească.
- Adăugați ulei și alune într-un wok (sau o tigaie mică). Se încălzește la foc mediu și se amestecă cu spatula continuu, până când alunele devin maro închis și marginile se rumenesc. Opriți imediat căldura și transferați alunele pe o farfurie pentru a se răci.
- Combinați oțetul negru, sosul de soia ușor, zahărul, sarea și ghimbirul într-un bol mic, amestecați bine și dați deoparte.
- Când spanacul este suficient de rece pentru a face față, stoarceți apă din el cu ambele mâini. Tăiați spanacul în bucăți de aproximativ 8 centimetri (3 inci) lungime și transferați în mai multe boluri mici de servire.
- Chiar înainte de servire, peste spanac adaugati arahide și stropiti cu sosul de oțet. Garnisiți cu semințe de susan și serviți imediat.
- Poftă bună!