Kung Pao Chicken
Timp de pregatire: aproximativ 25 minute
Portii: 4 persoane
Ingredients
- Ingrediente
- 450 g piept de pui dezosat fara piele taiat cuburi
- 1 lingură amidon de porumb
- 2 lingurițe ulei de susan
- 3 linguri ceapa verde tocate
- 3 căței de usturoi tocati
- ½ linguriță fulgi de ardei roșu zdrobit
- ½ linguriță de ghimbir pudră
- 2 linguri de oțet vin de orez
- 2 linguri sos de soia
- 2 lingurițe de zahăr
- 1/3 cană alune prăjite uscate
Instructions
- Instructiuni si mod de preparare
- Amestecati pieptul de pui și amidonul de porumb într-un bol mic. Încălziți uleiul de susan în wok la foc mediu, adăugați puiul și amestecați, prăjiți 5-7 minute sau până nu mai este roz. Scoateți puiul din wok.
- Adăugați ceapa verde, usturoiul, fulgii de ardei roșu și ghimbirul praf in wok și amestecați timp de 15 secunde.
- Combinați oțetul, sosul de soia și zahărul într-un bol mic. Se amestecă bine și se adaugă sosul în wok.
- Se adauga puiul în wok și se acoperă cu sos. Se amestecă alune prăjite. Încălziți bine. Adăugați cu ceapă verde suplimentară dacă doriți și serviți cu orez alb.
- Poftă bună!