SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!

Dragon Food

Întrebări? Sună la: 0755 66 44 77
  • LOGIN
  • Acasa
  • Magazin
    • Col
      • HORECA
      • Pesmet
      • Tempura
      • Sosuri Asiatice
      • Taitei/paste
      • Condimente asiatice
      • Orez
      • Sos dulce picant
    • Col
      • Condimente asiatice
      • Alge Nori
      • Ulei de susan
      • Lapte
      • Legume asiatice
      • Oteturi asiatice
      • Dulciuri si Snacks
    • Col
      • Non Food
      • Seminte
      • Ceaiuri asiatice
      • Semipreparate
      • Faina
      • Wok
      • Diverse
  • Retete Asiatice
  • Articole
  • Contact
  • MY CART
    No products in cart.
  • Home
  • Articole
  • Dragon food
  • Sos Sriracha, un adevarat deliciu
mai 11, 2025

Sos Sriracha, un adevarat deliciu

Sos Sriracha, un adevarat deliciu

by Dragon Chef / marți, 19 iunie 2018 / Published in Dragon food

Sos Sriracha este o varietate de sos ce are la baza pasta de ardei iute . Numele lui aminteste de orasul de coasta din Sri Racha, in zona de est a Thailandei . Cine l-a gustat macar o data, nu il va uita cu siguranta .

Bucataria asiatica este mereu surprinzatoare . Fiecare preparat are aroma sa deosebita. Acest fapt se datoreaza, in mare parte, condimentelor folosite . In Thailanda, combinatia dulce- picant este extrem de populara .

Cel care a inceput sa scrie istoria sosului Sriracha este David Tran . In 1980, acesta a parasite Vietnamul si s-a stabilit in Statele Unite. Din dorinta de a avea un sos iute exact pe gustul lui, a creat propria reteta . De altfel, tot Tran a stabilit si emblema: un cocos . Capacul sticlei in care este ambalat sosul are culoarea verde, simbolizand codita ardeiului iute .

Ulterior, popularitatea acestui preparat a crescut semnificativ . Astazi, sunt vandute nu mai putin de 10 milioane de sticle pe parcursul unui an .

Reteta originala a sosului Sriracha impune fermentarea ardeilor rosii jalapeño timp de o saptamana . Pe scara Scoville ( cea care masoara iuteala ardeilor) , sosul Sriracha inregistreaza intre 1000 si 2500 unitati de caldura .

Sosul poate fi consumat in supa de rosii dar si in Gaspacho . Alaturi de chiftele, aripi de pui, friptura dar si diverse marinate, adauga un plus de savoare . Adauga langa si o salata si ai obtinut o varianta de cina cat se poate de sanatoasa. Orice tip de aliment care are o textura cremoasa, inclusiv galbenusurile de ou si branza, poate fi consumat cu sos Sriracha . Adauga-l si in bauturi, precum sucurile naturale ori Bloody Mary si nu veti regreta .

Sosul Sriracha poate fi folosit la o multime de feluri de mancare. Daca alegi sa-l prepari in casa, poti folosi orice sortiment de ardei iute . Este de la sine inteles faptul ca sosul va capata culoarea ardeiului utilizat . De asemenea, este bine de stiut faptul ca, odata preparat, poate fi pastrat in frigider timp de cateva zile . De retinut : daca vrei sa respecti cu adevarat reteta, nu adauga coloranti, conservanti ori alte diverse arome. Astfel, vei obtine sosul perfect .

Sosul Sriracha nu este doar delicios , ci si un aliat de nadejde in diete . Multumita continutului ridicat de capsaicina , ajuta la instalarea rapida a senzatiei de satietate si accelereaza metabolismul .

Suferi de afectiuni cardiovasculare ? Un ajutor nesperat vine tot din partea acestui sos miraculos . Pe langa restrictionarea consumului de alimente cu un continut ridicat de grasimi, include in dieta si sosurile iuti . Aceasta conduita ajuta semnificativ la imbunatatirea starii de sanatate. De asemenea, multumita faptului ca nu contine zahar, sosul Sriracha contribuie la conservarea colagenului existent si, deci, la o piele fara riduri .

Sosul Sriracha este ingredientul perfect atunci cand vrei sa alungi monotonia din preparatele culinare si sa adaugi un plus de gust .

  • Tweet

About Dragon Chef

What you can read next

pasta curry
Ai incercat celebra pasta curry?
Ciupercile Shiitake scad colesterolul si stimuleaza producerea de elemente necesare in lupta cu bolile cardiovasculare
pesmet panko
Din bucataria asiatica: Pesmet Panko

Categories

  • Chinezesti
  • Diverse
  • Dragon food
  • Japoneze
  • Retete Asiatice
  • Sosuri
  • Vietnameze

Coș

Recomandari

  • Ciuperci urechi de lemn 5 kg 619,00 lei
  • Otet de orez MIZKAN Shiragiku 20L 375,00 lei
  • Orez basmati AKASH 20 kg 312,00 lei
  • Sos Dulce Picant pentru pui Sweet Chilli - 5,5 kg 122,00 lei
  • Lapte de cocos AROY-D 1L 27,00 lei
  • Obento tempura 1 kg 34,00 lei
  • Ciuperci urechi de lemn 1 kg 138,00 lei
  • Ciuperci shiitake dezhidratate - 1 kg 138,00 lei
  • Cum comand?
  • Cum platesc?
  • Returnare Produse
  • Termeni si conditii
  • Politica Cookie
  • Confidentialitate si protectia datelor
  • Despre noi
  • ANPC

INREGISTREAZA-TE LA NOUTATI

Prin înscrierea la lista noastră de discuții veți fi la curent cu cele mai recente articole si produse.

Sunt deacord cu preluarea si prelucrarea in siguranta a datelor furnizate in acest formular conform GDPR si sa fie utilizate doar cu scopul de newsletter.

Externe:

  • GET SOCIAL
Dragon Food

© 2022 Toate drepturile rezervate Dragon Food - marca inregistrata.

TOP

  • Acasa
  • Magazin
    • Col
      • HORECA
      • Pesmet
      • Tempura
      • Sosuri Asiatice
      • Taitei/paste
      • Condimente asiatice
      • Orez
      • Sos dulce picant
    • Col
      • Condimente asiatice
      • Alge Nori
      • Ulei de susan
      • Lapte
      • Legume asiatice
      • Oteturi asiatice
      • Dulciuri si Snacks
    • Col
      • Non Food
      • Seminte
      • Ceaiuri asiatice
      • Semipreparate
      • Faina
      • Wok
      • Diverse
  • Retete Asiatice
  • Articole
  • Contact