Ulei de susan Kadoya 1527g

155,00 lei

Ulei de susan Kadoya 1527g Greutate neta: 1527g / 1656ml Tara de origine: Japonia Ingrediente Susan 100% Uleiul de susan este un ulei vegetal comestibil derivat din semințe de susan. Pe lângă faptul că este folosit ca ulei de gătit, este folosit ca potențiator de aromă în multe bucătării, având o aromă și un gust distinct […]

Stoc epuizat

SKU: E0600A
Category: ,

Descriere

Ulei de susan Kadoya 1527g

Greutate neta: 1527g / 1656ml

Tara de origine: Japonia

Ingrediente

Susan 100%

Uleiul de susan este un ulei vegetal comestibil derivat din semințe de susan. Pe lângă faptul că este folosit ca ulei de gătit, este folosit ca potențiator de aromă în multe bucătării, având o aromă și un gust distinct de nuci. Uleiul este unul dintre cele mai vechi uleiuri pe bază
de culturi. Producția modernă în masă la nivel mondial este limitată datorită procesului de recoltare manuală ineficient necesar pentru extragerea uleiului.
Uleiul de susan conține foarte mulți antioxidanți. Împreună cu vitamina E și fitosteroli, conține lignani, sesamol și sesaminol. Acești compuși ajută la combaterea radicalilor liberi din corpul dumneavoastră., ceea ce vă poate reduce riscul de a dezvolta boli cronice. Printre
beneficiile aduse de consumul de ulei de susan se numără reducerea inflamațiilor din corp, reglarea nivelului de zahăr, ajută în ameliorarea stresului și a depresiei cu ajutorul aminoacidului numit tirozină și, de asemenea, crește rezistența părului.

Deoarece bucătarii îl apreciază pentru aroma și parfumul său, uleiul de susan prăjit este folosit în gătitul asiatic mai degrabă ca un condiment decât ca un ulei de gătit. Unul dintre cele mai mari beneficii care nu este legat de sănătate ale uleiului de susan este cât de incredibil de versatil este. Puteți să-l folosiți nefiert, să îl coaceți și, cu siguranță, îl puteți folosi pentru prăjire, atâta timp cât aveți grijă la temperatură.

Uleiul de susan nerafinat are un punct de ardere de aproximativ 350F, ceea ce înseamnă că nu va începe să ardă până nu atinge temperatura respectivă. Uleiul de susan rafinat are un punct de ardere mai mare, de aproximativ 450F, dar este mai prelucrat, ceea ce scoate o mare
parte din valorile nutritive și aromă.

În cele din urmă, există ulei de susan prăjit, care se extrage după ce semințele au fost
prăjite. Are cel mai scăzut punct de ardere, deci nu este neapărat optim să gătiți cu acest soi, dar are o aromă incredibilă de nuci, care este ideală pentru a îl utiliza nefiert. Se poate folosi ulei de susan cu succes și pentru marinate, sosuri, dressinguri sau ca simplu supliment.

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg