Descriere
Sos Mirin CJW 410ML
Sosul Mirin, a nu fi confundat cu Sake, are un continut mai mic de alcool (14%), si un continut mai mare de zahar (cand la Sake-ul japonez este fix invers). Mirinul este folosit pentru a da gust in special pestelui si fructelor de mare, dar si pentru a indeparta mirosul de peste sau de carne. Cantitati mici de mirin sunt adesea folosite in loc de zahar si sos de soia. Nu trebuie folosit in exces, deoarece aroma sa este puternica. Printre altele, mai este folosit la prepararea sosului teriyaki.
Sosul mirin (vin dulce, preparat din orez) este un condiment important al bucatariei japoneze dar şi coreene. Se prepara din orez glutinos fiert in aburi, amestecat cu shochu (lichior) si komekoji (drojdie de orez) si lasat sa fermenteze. Mirinul este limpede, de culoare aurie.
Ingrediente:
Apa, fructoza din sirop de porumb, zahar, otet, extract de ghimbir, sare,vin de orez, acid citric, acid malic, acid lactic, acid succinic, concentrat de prune.
Greutate neta: 410 ml
Tara de origine: Coreea de Sud