Descriere
Sos Hoisin dulce pentru carne – Lee Kum Kee 567 gr.
Este un sos gros, picant, frecvent utilizat în bucătăria orientala (chineză, cu precadere in cea cantoneza dar si vietnameza).
Este inchis la culoare, aparent dulce-sarat. Desi exita diverse variante in functie de regiuni, de obicei sosul hoisin contine soia, ardei iute si usturoi dar si otet de orez si in unele retete zahar.
Aroma distinctivă de cinci-condimente chinezesti este magic transformata într-un sos elegant pentru un gratar asiatic. Daca acest preparat traditional chinezesc este combinat cu alte condimente orientale devine instant o marinada. Atunci când este utilizat pe carne, nimic nu se compara cu acest sos versatil.
Bucataria chineza
Printre preparatele in componenta carora se foloseste sosul se numara pachetelele de primavara, porc mu shu, popiah (pachetele de primavara din zona Singapore si Taiwan), rata Peking sau porcul la gratar.
Bucataria vietnameza
Este folosit in supa Pho de vita cu taitei, fie alaturat pentru a fi inmuiate bucatile de carne, fie direct in bolul cu supa. In supa Pho aproape totdeauna acompaniat de sosul Sriracha.
Greutate: 567 g
Producator: Lee Kum Kee