Descriere
SOS CHILLI DULCE PENTRU PUI COCK 650ML
Dacă îţi plac mâncărurile picante, atunci sigur ai încercat (sau trebuie să încerci) sosul thailandez sweet chilli.
Sosul sweet chilli este foarte folosit în bucătăria asiatică, mai ales în preparatele la wok şi pe bază de fructe de mare. Totuşi nu trebuie să te limitezi aici. Încearcă-l cu pui prăjit sau fript, cu gujoane din pui sau peşte, în marinade, în prepararea altor sosuri (mai ales în cele pe bază de roşii) şi la fripturi de porc.
INGREDIENTE:
Zahar, apa, ardei iute rosu 16% , usturoi, sare, amidon de porumb modificat, acid E260 ca regulator de aciditate.
Greutate neta: 650 ml
Tara de origine: Thailanda
Uneori denumit și sos de chili thailandez dulce sau sos de chili dulce asiatic, sosul dulcepicant este un sos simultan dulce, sărat și picant care încorporează ca ingrediente ardei iute roșu, usturoi, ghimbir, zahăr și oțet.
Sosul thailandez de chili dulce este un condiment superb pentru multe feluri de mâncare thailandeze și este excelent cu pui și pește. Este, de asemenea, minunat ca o marinată pentru grătar sau ca o marinată pentru mâncărurile tip finger foods. Încercați-l cu pește la grătar,
prăjituri clasice din pește thailandez, prăjituri cu crab thailandez, aripioare de pui, rulouri vegetariene de ouă sau spring rolls thailandeze.
Sunt multe rețete pentru sosul de chilli dulce-picant, ingredientul comun fiind ardeiul iute roșu. Ardeii sunt infuzați în orice de la oțet, ulei și alcool până la pulpa unor legume sau fructe. Alte ingrediente, cum ar fi morcovul sau sucul de fructe, sunt adăugate pentru a conferi
o anumită aromă sau pentru a reduce din intensitatea ardeiului iute și pentru a îngroșa textura sosului.
Sosul de chilli dulce-picant are o serie de beneficii pentru sănătate printre care se numără: în primul rând, sosul dulce-picant te face de fapt fericit. Deși senzația de arsură a consumului de alimente super-condimentate poate fi aproape dureroasă, continuăm să ne întoarcem pentru mai mult. Acest lucru se datorează endorfinelor eliberate atunci când ingerăm alimente picante. De asemenea, acesta adaugă savoare mâncării fără să adauge calorii, ajută la slăbit prin reducerea grăsimii corporale, conține multe vitamine și minerale ce sunt necesare unui corp sănătos, reduce riscul apariției cancerului și, nu în ultimul rând, ajută în accelerarea ritmului metabolismului.