Descriere
SOS DE SOIA PREMIUM LIGHT LKK 500ML
Acest sos de soia a fost inventat în China din secolul al III-lea și al V-lea. Se bazează pe un sos fermentat pe bază de carne, numit „jiang”. Acest condiment s-a răspândit apoi prin Asia de Sud-Est, apoi prin lume. Se prepară din pastă fermentată din soia fiartă, saramură, boabe prăjite și mucegaiuri Aspergillus sojae.
În fiecare parte a lumii, există atât de multe tipuri de mâncare disponibile. De asemenea, în diferite părți ale lumii, există diferite tipuri de preparate alimentare. Dar, încă există asemănări cu aceste alimente, toate folosesc condimente pentru a le aromatiza. Ei bine, oamenii au vrut cu adevărat să guste mâncarea bună, motiv pentru care se adaugă condimente.
INGREDIENTE:
Apa, sare, boabe de soia 11%, zahar, faina de grau, potentiatori de arome (E631, E627).
Greutate neta: 500 ml
Tara de origine: China
Informatii Nutritionale (per 100 gr de produs)
Valoare Energetică 392 KJ / 92 kcal
Total grasimi 0,5 g
-din care saturate 0,1 g
Total Carbohidrati 14 g
– din care zahăruri 10 g
Proteine 7,7 g
Sare 17,2 g
Printre cele mai multe condimente utilizate la nivel mondial se numără piperul negru, oțetul, sosul de soia și multe altele. Vorbind despre sosul de soia, care este folosit frecvent în multe gospodării de pe tot globul, știați că există sosuri pentru sănătate în sosul de soia? Da sunt!
Sos de soia – beneficii pentru sănătate
Sosul de soia este o sursă de sodiu
O porție de linguriță de sos de soia numit tamari, conform bazei de date naționale a nutrienților USDA, are 335 miligrame de sodiu. Sodiul este un mineral esențial, necesar pentru funcțiile corporale de bază, De asemenea, echilibrează fluidele din corpul nostru. Sodul ajută, de asemenea, la transmiterea impulsurilor nervoase. Limita superioară recomandată de sodiu pentru adulți este de 2.300 de miligrame pe zi. Scade la 1.500 de miligrame pe zi pentru persoanele care au avut istoric de probleme cardiace.
Un sos de soia poate fi înlocuitor de sare
Sosul de soia are o aromă bogată. Acesta este motivul pentru care este într-adevăr favorizat să fie adăugat în alimente. De asemenea, gustul pe care îl produce este aproape la fel cu sarea de masă. Acestea fiind spuse, puteți folosi de fapt sosul de soia în loc de sare. Vă puteți baza pe publicația din 2009 în „Journal of Food Science”, în care se constată că „înlocuirea sosului de soia preparat natural cu sare de masă în alimente nu a scăzut intensitatea gustului alimentului, în ciuda faptului că conținutul total de sodiu a fost redus. În unele cazuri, în alimente a existat cu 50 la sută mai puțin sodiu și nu a existat nicio schimbare de gust. ”
Are proprietăți anti-alergene
Există un studiu publicat în 2005 în „Journal of Bioscience and Bioengineering” în care se constată că sosul de soia are cu adevărat proprietăți anti-alergenice. Într-un studiu uman, participanții care au avut alergii au luat sos de soia și au prezentat mai multe îmbunătățiri decât cei care au luat placebo. „Oamenii de știință au ajuns la concluzia că sosul de soia a avut o mare promisiune în tratarea alergiilor, deși a fost necesar un studiu suplimentar.”
Sodiul are proprietăți antioxidante
O altă recenzie publicată în 2005 de „Journal of Bioscience and Bioengineering” a constatat că sosul de soia are un conținut ridicat de flavone shoyu, un antioxidant natural. Antioxidanții naturali ajută la „protejarea corpului de daunele de radicalii liberi pe care corpul tău îi produce în mod natural în timp ce digeră alimentele.” Acești radicali liberi grăbesc procesul de îmbătrânire și ar putea face riscul de a dezvolta probleme de sănătate. De asemenea, „proprietățile antimicrobiene ale sosului de soia s-au dovedit a fi eficiente în protejarea organismului de anumite bacterii.”