Descriere
SEMINTE DE PIN (CEDRU)
Consumul de seminte de pin zi de zi poate ajuta la controlul diabetului de tip 2. Poate suprima pofta de mâncare și ajuta la pierderea în greutate, datorită conținutului de acizi grași.
Semintele de pin sunt extrem de uleioase si sunt excelente intr-un pesto crud de busuioc.
Tara de origine: China
Cantitate: 125g
Prezentare: SEMINTE
CONTINUT:
- 34% proteine
- „grasimi bune”
- vitamine, minerale
EFECTE:
- antirid si antialergenice
- hipocolesterolemiante
- tonice cerebrale si circulatorii
- DOZA: intretinere = 2 lingurite
Care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de seminte de pin?
- Semintele de pin funcționează excelent pentru a suprima pofta de mâncare și a ajuta la pierderea în greutate, datorită conținutului de acizi grași.
- Combinația excelentă de nutrienți din seminte de pin sporește energia, în timp ce alte minerale importante precum magneziul și proteinele ajută la prevenirea atacurilor de cord și a diabetului.
- Ceilalți antioxidanți din aceste semințe sunt bune pentru sarcină și stimulează imunitatea, vederea, pielea și sănătatea părului.
-
Suprima-ți apetitul cu seminte de pin
- Cercetările arată că semintele de pin conțin anumiți acizi grași care ar putea ajuta la reducerea poftei de mâncare. Acești acizi grași din seminte de pin (în special semintele de pin coreene) ajută la eliberarea unui hormon numit colecistokinină (CCK), despre care se știe că suprimă pofta de mâncare.
- Acidul gras important din uleiul de pin coreean este acidul pinolenic, ceea ce studiile spun că este un ingredient promițător de sațietate.
-
Sporeste-ti energia consumand seminte de pin
- Anumiți nutrienți specifici din semintele de pin, cum ar fi grăsimea, fierul și proteinele monoinsaturate, pot ajuta la creșterea nivelului de energie. De asemenea, sunt o mare sursă de magneziu. Când magneziul este la niveluri scăzute în organism, poate provoca oboseală.
- Semintele de pin ajută, de asemenea, la construirea și repararea țesuturilor din corp, care altfel ar putea duce la oboseală. Proteina din seminte ajută și ea.
-
Reduceți riscul bolilor de inimă
- Semintele, în general, sunt considerate întotdeauna bune pentru inimă. Studiile au arătat că consumul de seminte poate reduce riscul de moarte subită prin atac de cord. Grăsimile monoasaturate, vitaminele E și K, magneziul și manganul formează un amestec sinergic pentru a preveni bolile cardiovasculare.
- Acidul pinolenic din semintele de pin susține colesterolul sănătos și chiar ajută la scăderea nivelului de colesterol rău.
Beneficii Diabetice
- Conform cercetărilor, consumul de seminte de pin în fiecare zi poate ajuta la controlul diabetului de tip 2. Semințele previn, de asemenea, complicații conexe, cum ar fi probleme de vedere și accident vascular cerebral. Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 care aveau seminte de pin în fiecare zi au arătat un control îmbunătățit al glicemiei și reducerea nivelului colesterolului rău.
- Mai interesant, semintele de pin au beneficii atât pentru controlul glucozei, cât și pentru lipidele din sânge. De asemenea, pot fi utilizate pentru a crește aportul de uleiuri vegetale și proteine la pacienții cu diabet de tip 2. Acest lucru este important, deoarece aceste două componente sunt vitale pentru a îmbunătăți simptomele bolii fără a duce la creșterea în greutate.
-
Îmbunătățirea sănătății creierului
- Am văzut deja că semintele de pin sunt bogate în fier, care este un mineral necesar pentru depozitarea și transportul oxigenului. Totuși, fierul este important și pentru sănătatea creierului.
- De asemenea, cercetările arată că alți nutrienți din semintele de pin, cum ar fi magneziul, pot ajuta la tratarea anxietății, depresiei și a stresului. Un studiu a demonstrat că aportul dietetic de magneziu ar putea ajuta la îmbunătățirea stării adolescenților cu tulburări de depresie și anxietate
-
Consolidează oasele
- Calciul este binecunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate osoasă. Știai, totuși, că vitamina K poate ajuta și oasele? Un studiu vorbește despre cum această vitamină poate ajuta în tratamentul și prevenirea osteoporozei. Nu numai că crește densitatea mineralelor osoase, dar reduce și rata de fractură.