Descriere
Pesmet panko Kobasuki 1kg
Greutate: 1 kg
Tara de origine: CHINA
Pesmetul constă în pâine uscată și sfărâmată, uneori cu condimente adăugate, folosită pentru a face anumite alimente pane, pentru a face crustă, umplutura păsărilor de curte, îngroșarea tocanelor, adăugarea în supe, realizând o acoperire crocantă pentru mâncărurile
prăjite, în special cotletele pane precum tonkatsu și șnițel. Soiul japonez de pesmet se numește panko.
Panko a fost inventat în timpul celui de-al doilea război mondial de către japonezi și cuvântul provine din două cuvinte mai vechi; „pan”, adică pâine, și „ko” înseamnă bucăți mici.
Unele dintre cele mai bune Panko din lume sunt produse în Japonia. Deoarece există acum multe surse comerciale pentru Panko, este important să știți ce să căutați. Nu tot Panko este făcut la fel!
Ceea ce îl diferențiază de pesmetul standard este textura și tipul de pâine utilizat. În timp ce pesmetul poate fi făcut folosind mai multe tipuri diferite de pâine, panko se face folosind pâine albă. Există două soiuri de panko: panko alb, care este făcut din pâine albă fără crustă și panko bronz, care este făcut din întreaga pâine. Pâinea este prelucrată în fulgi mari, mai degrabă decât firimituri, și apoi uscată. Panko are o textură ușoară, aerisită și delicată, care îl ajută să fie subțire în timp ce se gătește. Textura panko îl face deosebit de minunat pentru mâncărurile prăjite, deoarece absoarbe mai puțin ulei decât pesmetul, menținând mâncarea mai crocantă. De la sine, panko are puțin gust sau chiar deloc.
Poate fi folosit ca topping crocant pentru a adăuga textură la caserole coapte, cum ar fi macaroane și brânză, ca strat de pâine pentru alimente prăjite sau ca liant pentru chiftele.
În afara Japoniei, utilizarea sa devine din ce în ce mai populară atât în preparatele asiatice, cât și în cele non-asiatice. Acest ingredient simplu, dar versatil, adaugă textură, varietate și viață nouă unei game largi de preparate, de la aperitive la deserturi. Este excelent ca strat de acoperire sau crustă superioară pentru fructe de mare și pui și creează inele de ceapă crocante și bastoane de brânză excelente. Bucătarii pot crea, de asemenea, deserturi noi, captivante, adăugându-l la topping-uri crocante de ciocolată, înghețată prăjită sau chiar ca ingredient în prăjituri!