Descriere
Pasta curry rosie COCK 400g
De la începutul civilizației umane, condimentele au fost foarte apreciate și cultivate pentru conservarea alimentelor, aromatizare, vindecare și chiar pentru a alunga „spiritele rele”.
Comerțul cu mirodenii pe continent a existat de mii de ani, unele au fost folosite ca monedă la un moment dat sau chiar au declanșat războaie și expediții, precum și unul dintre motivele principale ale colonizării.
Bucătăria asiatică este un amestec de rețete unice și gustoase, cu arome îndrăznețe și aspect colorat. A devenit din ce în ce mai populară în ultimele decenii, deoarece oamenii pot călători mai ușor în această zonă și se pot îndrăgosti de bucatele locale.
Gastronomia asiatică cuprinde multe condimente diferite, de la parfumul capricios al cuișoarelor, folosit atât de des
în mâncărurile indiene până la piper, cum ar fi Sichuan, în mâncarea chineză. Deși sunt adunate sub denumirea de „condimente asiatice”, există diferențe destul de mari între condimentele vietnameze și libaneze, chinezești și indiane, coreene și iraniene. În afară de sosuri,
condimentele reprezintă nucleul bucătăriilor asiatice autentice de care multe dintre preparatele tale preferate pur și simplu nu se pot lipsi. Acestea accentuează gusturile cărnii, fructelor de mare și ale legumelor și conferă mâncării un plus de gust, aromă umami și un caracter unic.
Cea mai timpurie utilizare pe scară largă a ierburilor și condimentelor din Asia poate fi urmărită până în China antică și India. A evoluat de-a lungul veacurilor, devenind o parte integrantă a multor bucătării apreciate în toată lumea. Încă din 2700 î.Hr., o carte cu mirodenii
numită „Ben Chao Kang Mu” sau „Farmacopeea sistemică” a fost scrisă de renumitul ierburist și farmacist chinez Li Shih-Chen. Legenda spune că el a explorat marii munți și pădurile din China în căutarea de plante benefice, ierburi și condimente – dintre care multe sunt folosite și astăzi în medicina chineză și în gastronomie. Între timp, condimentele indiene au fost cultivate pentru prima dată în grădinile Babilonului în secolul al VIII-lea î.Hr. Scrierile lui Charaka și Susruta II din secolul al IV-lea î.Hr. detaliază beneficiile pentru sănătate ale diferitelor medicamente pe bază de plante, utilizate ca antiseptice în chirurgie, ajutând la vindecarea rănilor și ca alte scopuri holistice.
Beneficii pentru sănătate
Ardei chili Încărcați cu vitamina A, D și C și sunt un mare antioxidant, anti-carcinogen și ajută la detoxificarea organismului și la creșterea metabolismului. Pentru mai multe informații citiți articolul complet aici (link)
Turmeric Această rădăcină ajută la detoxifierea organismului și este un impuls pentru digestie, precum și pentru a ajuta corpul dumneavoastră să lupte împotriva anumitor forme de cancer. Pentru mai multe informații citiți articolul complet aici (link)
Usturoi Mare pentru detoxifierea corpului și ajută la stimularea sistemului imunitar pentru a elimina răceala. Pentru mai multe informații citiți articolul complet aici (link)
Limes Un alt aliment grozav care vă ajută să vă detoxifiere și a fost găsit pentru a ajuta la prevenirea anumitor forme de cancer. Pentru mai multe informații citiți articolul complet aici (link)
Lemongrass Ajută de asemenea la lupta împotriva răcelii și a febrei.În mod tradițional, șlefuirea chiliilor și a altor ingrediente cu mortar și pistil face pastă de curry roșu. Când ingredientele sunt măcinate, acestea produc o pastă puternic aromatizată. Pasta este apoi adăugată alte elemente lichide cum ar fi suc de lămâie, stoc de pui, stoc de legume și lapte de nucă de cocos. Tradițional, pasta de curry roșu este folosită în alimente thailandeze, dar poate fi utilizată într-o varietate de feluri de mâncare.
INGREDIENTE
Ardei rosu iute 28%, lemongrass, usturoi, salota, sare, frunze de lime kaffir, galangal, condimente (seminte de coriandru, pudra de chimion).
Greutate neta: 400 g
Tara de origine: Thailanda