Descriere
Otet de orez MIZKAN Shiragiku 20L
Derivat fie din orez, fie din vin de orez, oțetul de orez este folosit ca un condiment în Asia și alte continente pe scară largă. Deoarece coeficientul de aciditate este mai mic decât alte tipuri de oțet, nu este potrivit pentru conservarea și reciclarea alimentelor. Cu toate acestea, este folosit în mod extensiv ca un condiment cu salate și mai multe feluri de mâncare pe bază de carne. Oțetul de orez adaugă o aromă subtilă felurilor de mâncare, dar vă oferă, de asemenea, o serie de beneficii pentru sănătate.
INGREDIENTE
Otet de alcool (obtinut din alcool cu grau, sake, extract de orez si porumb), sare.
Greutate neta: 20 l
Tara de origine: Marea Britanie
Cate putin despre otetul de orez
Dulce si acidic, otetul de orez este usor aromat si este cel mai frecvent utilizat in majoritatea mancarurilor asiatice, cum ar fi orezul, sushi sau diferitele feluri de mancare dulci sau acre. Date fiind toate beneficiile sale in materie de sanatate, si mai ales cand vorbim de controlul greutatii, si faptul ca va va ajuta sa limitati aportul de sodiu si sa va mariti aportul zilnic de antioxidanti, este posibil sa nu doriti sa va limitati folosirea acestui otet strict pentru mancarurile asiatice, ci sa experimentati cu diverse salate, si multe alte feluri de mancare, in functie de gusturi.
Savoare fara calorii
Fiind un condiment cu calorii zero, otetul de orez va poate ajuta sa mai taiati din caloriile zilnice in timp ce adaugati o aroma superba mancarii. Va ajuta sa va pierdeti in greutate sau sa va mentineti greutatea, scazand aportul caloric zilnic.
Ideal pentru tensiunea arteriala
Nu numai ca este otet de orez fara calorii, dar este de asemenea si fara sodiu. Multe persoane comsuma o cantitate excesiva de sodiu la ordinea zilei. Prea mult sodiu in dieta duce la deshidratare si poate creste riscul de hipertensiune arteriala, iar reducerea consumului de sodiu prin utilizarea alimentelor cum ar fi otetul de orez ajuta la reducerea tensiunii arteriale, astfel scazand riscul de boli cardiovasculare.
Bogat in antioxidanti
Desi continutul de antioxidanti din otetul de orez poate varia in functie de sursa, unii sunt bogati in compusi fenolici (potrivit unui articol din 2014 publicat in Journal of Food Science). Compusii fenolici din plante, cum ar fi orezul, protejeaza planta impotriva luminii ultraviolete si agentilor patogeni agresivi. Cresterea consumului de alimente bogate in compusi fenolici poate ajuta la reducerea riscului de cancer, boli de inima, diabet si osteoporoza.
Sfaturi pentru utilizarea otetului de orez
In afara de a deservi ca inlocuitor pentru dressing-ul de salate, puteti adauga otet de orez la dieta dvs. zilnica in mai multe moduri, pentru a profita din plin de beneficiile sanatoase de care dispune. Puteti folosi otetul usor aromat pentru a spori gustul placut al fructelor si legumelor. Este, de asemenea, o alegere buna in orice reteta de marinada ce necesita o componenta acidica.