Descriere
Lapte de cocos UHT AROY-D 250ml
Lapte de cocos fara adaos de zahar. Produs natural 100%.
Laptele de nucă de cocos provine din carnea albă a nucilor de cocos maro mature, care sunt rodul arborelui de cocos. Laptele are o consistență groasă și o textură bogată, cremoasă.
Bucătăria thailandeză și alte bucătării din Asia de Sud-Est includ de obicei acest lapte. Este, de asemenea, popular în Hawaii, India și în anumite țări din America de Sud și Caraibe.
Laptele de cocos nu trebuie confundat cu apa de cocos, care se gaseste in mod natural
in nucile de cocos verzi imature. Spre deosebire de apa de cocos, laptele nu apare în mod natural. În schimb, carnea solidă de nucă de cocos este amestecată cu apă pentru a face lapte de nucă de cocos, care este de aproximativ 50% apă.
Există o mulțime de oportunități de a adăuga lapte de cocos în preparate și băuturi.
Laptele este un ingredient de bază în multe feluri de mâncare asiatice, de exemplu.
Laptele de cocos poate merge bine în:
• Cereale. Încercați să înlocuiți laptele tradițional de lapte cu lapte de cocos.
• Smoothies. Folosiți lapte de nucă de cocos în orice smoothie
• Supe. Înlocuiți laptele de nucă de cocos ca bază pentru orice supă cremoasă (laptele de nucă de cocos conservat în grăsimi are mult mai puține calorii decât smântâna) sau adăugați bulion de supă, legume și pudră de curry la o bază de lapte de cocos pentru o supă de inspirație thailandeză.
• Ovaz. Folosiți lapte de cocos ca lichid în fulgi de ovăz.
• Pui curry. Fierbeți o cutie de lapte de cocos și adăugați condimente și pudră de curry. Se amestecă puiul și legumele fierte și se servește cu orez sau quinoa.
În Indonezia, laptele de cocos este utilizat în diverse rețete, de la feluri de mâncare sărate – cum ar fi rendang, soto, gulai, mie celor, sayur lodeh, gudeg și opor ayam – la deserturi dulci – cum ar fi serabi, es cendol și es doger. Soto este omniprezent în Indonezia și este considerat unul dintre preparatele naționale din Indonezia. Este, de asemenea, utilizat în orezul de cocos, un fel de mâncare larg răspândit din sud-estul Asiei, orez gătit în lapte de cocos, care include nasi lemak din Malaezia și nasi uduk din Indonezia.
Laptele de cocos intareste sistemul imunitar si ajuta organismul sa se apere mai bine chiar si de racelile de sezon. El contine multe vitamine, minerale si electroliti, inclusiv potasiu si calciu. In plus, grasimile saturate sunt transformate in energie in loc sa fie stocate sunt forma de celule de grasime, ceea ce inseamna ca nu ingrasa. Astfel, desi este bogat in grasimi saturate, laptele de cocos ajuta la pierderea in greutate. Acidul lauric din laptele de cocos are proprietati antibacteriene, fiind si antiviral si anifungic. In plus, pentru ca este un lapte vegetal, este indicat in cazul persoanelor alergice la lactoza. Acelasi lichid ajuta si in cazul durerilor in gat si cauzate de ulcer, fiind si un produs hidratant extrem de bun pentru piele. Te scapa de iritatii si hraneste in profunzime epiderma, putand fi folosit si pe par.
Daca vrei sa dai o savoare in plus bunatatilor pe care le gatesti, laptele de cocos poate sa inlocuiasca laptele de vaca in toate retele obisnuite. Foarte popular in bucatariile traditionale din Thailanda, Malaesia, Sri Lanka, India, Africa si Caraibe, laptele de cocos are avantajul ca poate fi folosit atat in combinatii dulci cat si sarate. Datorita continutului sau bogat in grasimi, este de ajuns sa reduci cantitatile de unt sau de ulei din reteta pentru care optezi si obisnuitele prajituri vor avea o aroma mult mai exotica!
Greutate neta: 250ml
Tara de origine: Thailanda
Ingrediente
Extract de nuca de cocos 60%, apa.