Descriere
Lapte de cocos MAE PLOY 1L
Agitati cutia inainte de deschidere.
A se tine la frigider dupa deschidere si a se consuma in maxim 3 zile.
Greutate neta: 1L
Tara de origine: Thailanda
Ingrediente
Extract de cocos 53%, apa, guma xantan E415, polisorbat E435.
Laptele de nucă de cocos provine din carnea albă a nucilor de cocos maro mature, care sunt rodul arborelui de cocos. Laptele are o consistență groasă și o textură bogată, cremoasă.
Bucătăria thailandeză și alte bucătării din Asia de Sud-Est includ de obicei acest lapte. Este, de asemenea, popular în Hawaii, India și în anumite țări din America de Sud și Caraibe.
Laptele de cocos nu trebuie confundat cu apa de cocos, care se gaseste in mod natural
in nucile de cocos verzi imature. Spre deosebire de apa de cocos, laptele nu apare în mod natural. În schimb, carnea solidă de nucă de cocos este amestecată cu apă pentru a face lapte de nucă de cocos, care este de aproximativ 50% apă.
Există o mulțime de oportunități de a adăuga lapte de cocos în preparate și băuturi.
Laptele este un ingredient de bază în multe feluri de mâncare asiatice, de exemplu.
Laptele de cocos poate merge bine în:
• Cereale. Încercați să înlocuiți laptele tradițional de lapte cu lapte de cocos.
• Smoothies. Folosiți lapte de nucă de cocos în orice smoothie
• Supe. Înlocuiți laptele de nucă de cocos ca bază pentru orice supă cremoasă (laptele de nucă de cocos conservat în grăsimi are mult mai puține calorii decât smântâna) sau adăugați bulion de supă, legume și pudră de curry la o bază de lapte de cocos pentru o supă de inspirație thailandeză.
• Ovaz. Folosiți lapte de cocos ca lichid în fulgi de ovăz.
• Pui curry. Fierbeți o cutie de lapte de cocos și adăugați condimente și pudră de curry. Se amestecă puiul și legumele fierte și se servește cu orez sau quinoa.
În Indonezia, laptele de cocos este utilizat în diverse rețete, de la feluri de mâncare sărate – cum ar fi rendang, soto, gulai, mie celor, sayur lodeh, gudeg și opor ayam – la deserturi dulci – cum ar fi serabi, es cendol și es doger. Soto este omniprezent în Indonezia și este considerat unul dintre preparatele naționale din Indonezia. Este, de asemenea, utilizat în orezul de cocos, un fel de mâncare larg răspândit din sud-estul Asiei, orez gătit în lapte de cocos, care include nasi lemak din Malaezia și nasi uduk din Indonezia.