Descriere
Este originar din India şi China, fiind una din plantele cu importanţă deosebită în medicina chineză, de beneficiile lui mentionîndu-se chiar şi în scrierile lui Confucius (filozof chinez). Pînă în prezent, planta este folosită în mod activ în medicina orientală, care astăzi se bucură de o mare popularitate.
Ghimbirul are aproape 500 de compuşi identificaţi mulţi cu activităţi biologice cunoscute, actionînd în mod complementar pentru a produce beneficii biologice profunde. Fiecare compus are un anume efect, fie influenţînd o anumită enzimă sau proteină, fie sprijinind activitatea altor compuşi.
Ghimbirul conţine pînă la 3% uleiuri esențiale care dau aroma specifică de condiment, aminoacizi esenţiali, unele vitamine şi minerale.
INGREDIENTE
Ghimbir, apa, sare, potentiator de aroma E621, acid: E260, E330, aspartan, sucraloza, E955, E954, conservant E202, colorant E163.
E163 contine o sursa de fenilalanină
Greutate neta: 1kg
Tara de origine: China
Legumele asiatice sunt utilizate în milioane de rețete. Bucătăria asiatică se referă la alimentele dintr-o regiune care găzduiește mai mult de jumătate din populația lumii. În această zonă vastă se află tradițiile culinare din Asia de Est (China, Japonia, Coreea), Asia de Sud-Est
(Thailanda, Vietnam, Malaezia) și Asia de Sud (India, Pakistan).
Datorită masei geografice vaste a termenului, unele ingrediente sunt utilizate în multe regiuni, în timp ce altele sunt specifice uneia sau câtorva regiuni. De exemplu, lemongrass, predominant în gătitul din Asia de Sud-Est, nu este utilizat în bucătăriile din Asia de Est, dar ghimbirul este folosit pe tot continentul. Lemongrass, originar din Asia de Sud-Est, conferă mâncărurilor o aromă de lămâie, citrice. Lemnos și gros, lemongrass nu este ușor de digerat, făcându-l ideal pentru aromarea
alimentelor. Căutați tulpini care sunt palide la capetele rădăcinii și verzi spre vârfuri. Pentru a elibera uleiurile aromatice, învinețiți tulpinile și apoi îndepărtați-le înainte de servire.
Originar din Asia de Sud-Est, ghimbirul este comun în alimentația și medicina alternativă
din întreaga lume. Planta de ghimbir este bogată în substanțe chimice naturale care vă pot promova sănătatea și starea de bine. Printre beneficiile acestei legume asiatice se regăsesc: proprietăți de antioxidant, anti-inflamator, eficiența împotriva stărilor de greață, ajutorul oferit în reglavrea nivelurilor de zahăr din sânge și multe altele.
Ridichea murata, denumită și Takuan, este un side-dish foarte popular in Coreea de Sud, Japonia si China. Pe lângă side-dish, ridichea murată se poate adăuga în mai multe tipuri de salate, se folosește în rulourile maki-sushi și în preparatul coreean kimbap. Alături de gustul plăcut și textura ușor crocantă, ridichea murată este foarte bogată în vitamina C, asigurând pana la 40% din necesarul de vitamina C al corpului.
Ciupercile Shiitake, alte legume asiatice foarte cunoscute și apreciate, au o aromă bogată, pământească și un gust distinctiv cel mai bine descris drept cărnos. Ciupercile Shiitake au una dintre cele mai mari cantități de cupru natural, un mineral care susține vasele de sânge sănătoase, oasele și sistemul imunitar.
De fapt, jumătate de cană de ciuperci shiitake vă oferă 72% din aportul zilnic recomandat din acest mineral. Ciupercile sunt, de asemenea, o sursă bogată de seleniu, oferind 33% din aportul zilnic recomandat.