Descriere
FIDEA DE OREZ SH 400G
Fidea de orez este un produs facut in mare parte din orez si apa si mai au denumirea si de taitei de orez. Ocazional se adauga tapioca sau amidon de porumb pentru a imbunatati transparenta si a creste textura gelatinoasa a produsului.
Fideaua de orez este cel mai frecvent utilizata in bucatariile din Asia de Est si de Sud-Est și este disponibila in stare proaspata, congelata sau uscata, in diverse forme și grosimi
INGREDIENTE
Orez, amidon de porumb, apa
Greutate neta: 400g
Tara de origine: Spania
Informatii Nutritionale (100 g. de produs)
Valoare Energetică 156 kJ/364 kJ
Total grasimi 1 g
Total Carbohidrati 82 g
Proteine 6,5 g
Lumea taiteilor asiatici este vastă. Mergeți în orice supermarket asiatic și veți vedea culoarele de tăiței, fiecare cu diferite forme, lungimi și texturi. Tăițeii din Asia sunt mai mult decât un aliment – sunt o parte esențială a culturii cu o istorie de 4.000 de ani. Chiar și lungimea tăiței are o semnificație – ele sunt adesea simboluri ale longevității în mesele de sărbătoare.
Probabil unul dintre cele mai populare alimente din Asia, găsești tăiței în toată regiunea – în special în China, unde sunt o mâncare zilnică. Se găsesc în supe, salate, cartofi prăjiți, umpluți în pâine plată, chifle de primăvară și produse de patiserie prăjite și încorporate în croșete. Tăițeii asiatici sunt distinctivi datorită sortimentului de făină folosită.
Noțiunea că orezul este alimentul esențial în China este înșelătoare, deoarece majoritatea Chinei consumă produse din grâu. Sudul Chinei, cu ploi musonice, oferă condiții perfecte de cultivare a orezului,
în timp ce zona extinsă la nord de râul Yangtze este excelentă pentru grâu. Nordul Chinei, Coreea și Japonia folosesc făină de grâu. Tăiței de hrișcă se găsesc în Japonia și Coreea. China de Sud folosește făină de grâu cu adaos de ou, precum și făină de orez.
Asia de Sud-Est folosește în principal făină de orez, dar și făină de fasole mung. Alți tăiței asiatici sunt făcuți din amidon de cartofi, cartof dulce, boabe de soia, ignam și creveți uscați. Vin uscați, proaspeți, subțiri, groși, plați, rotunzi și în foi rupte. Fiecare țară are moduri similare, dar distincte, de a face tăiței.
Tăiței, simbolul longevității, joacă roluri importante atât în alimentația de zi cu zi, precum și pentru ocazii speciale și sărbători. De exemplu, după nașterea unui copil, în special a unui fiu, familia mamei trimite cadouri pentru noua mamă de făină de grâu sau tăiței de grâu, găini și un coș cu ouă.
Pentru sărbătoarea zilei de naștere, o farfurie cu tăiței lungi subțiri exprimă dorința unei vieți lungi. În Japonia, soba este de obicei ultimul produs mâncat în ajunul Anului Nou. Acest fel de mâncare se numește toshi-koshi, ceea ce înseamnă „trecerea anului” și simbolizează trecerea anului vechi. Este obișnuit ca o persoană care se mută într-un cartier nou să facă cadouri de soba pentru gospodăriile de lângă noua casă.
Ce este fideaua de orez / vermicelli de orez?
Orezul este piesa principala a orcarei diete Asiatice, cu o multitudine de atribute unice, printre care o aroma subtila, ajuta la digestie, si proprietati hipoalergenice. China este cel mai mare producator si consumator de orez din lume, cu un mediu per cap de locuitor de 102kg de mancaruri pe baza de orez. Principalul tip de orez folosit pentru taietei si fidea este cel Indica, ce este cultivat preponderent in sudul Chinei, si apreciat pentru randamentul crescut si adaptabilitatea la conditiile atmosferice locale. Orezul Indica este cel de preferat, atunci cand este folosit pentru taietei si fidea / vermicelli, datorita continutului ridicat de amilaza.
Fideaua de orez, cunoscut in estul Asiei ca fiind „mifen, mixian, hefen, sau mimian” este o mancare populara traditionala.
Fideaua de orez isi are originea in Dinastia Qin (259-210 d.Hr.) si au fost consumati timp de mai bine de 2000 de ani in China. Inregistrarile istorice sugereaza ca pe vremea razboaielor din orient, atunci cand nodrul Chinei a invatat sudul, au repferat taietei din grau, fiindca nu erau obisnuiti sa manance orez. Pentru a se adapta, bucatarii din nordul chinei au incercat sa prepare mancaruri folosind faina de orez, astfel au aparut taieteii si fideaua de orez, iar treptat au fost introdusi in intreaga lume, devenind o piesa importanta in gastronomia Asiei de Sud-Est.
Usurinta de preparare si nenumaratele posibilitati de condimentare a taieteilor i-au facut populari atat ca mancare de casa, dar si in restaurante, timp de foarte multi ani. Multumita proceselor de fabricatie si a distributiei globale, acum toti ne putem bucura de taietei, fidea si vermicelli de orez in confortul casei noastre.