Descriere
Faina Tempura OTTOGI – 1KG
Amestec din făină de orez, făină de grâu, usturoi, piper, sare și alte condimente. Mult mai ușoară și mai gustoasă decât orice altă făină pentru prăjit. Amestecul de făină tempura se poate folosi pentru prăjit carne, legume, pește, fructe de mare, etc.
Pesmetul constă în pâine uscată și sfărâmată, uneori cu condimente adăugate, folosită pentru a face anumite alimente pane, pentru a face crustă, umplutura păsărilor de curte, îngroșarea tocanelor, adăugarea în supe, realizând o acoperire crocantă pentru mâncărurile
prăjite, în special cotletele pane precum tonkatsu și șnițel. Soiul japonez de pesmet se numește panko.
Panko a fost inventat în timpul celui de-al doilea război mondial de către japonezi și cuvântul provine din două cuvinte mai vechi; „pan”, adică pâine, și „ko” înseamnă bucăți mici.
Unele dintre cele mai bune Panko din lume sunt produse în Japonia. Deoarece există acum multe surse comerciale pentru Panko, este important să știți ce să căutați. Nu tot Panko este făcut la fel!
Ceea ce îl diferențiază de pesmetul standard este textura și tipul de pâine utilizat. În timp ce pesmetul poate fi făcut folosind mai multe tipuri diferite de pâine, panko se face folosind pâine albă. Există două soiuri de panko: panko alb, care este făcut din pâine albă fără crustă și panko bronz, care este făcut din întreaga pâine. Pâinea este prelucrată în fulgi mari, mai degrabă decât firimituri, și apoi uscată. Panko are o textură ușoară, aerisită și delicată, care îl ajută să fie subțire în timp ce se gătește. Textura panko îl face deosebit de minunat pentru mâncărurile prăjite, deoarece absoarbe mai puțin ulei decât pesmetul, menținând mâncarea mai crocantă. De la sine, panko are puțin gust sau chiar deloc.
Poate fi folosit ca topping crocant pentru a adăuga textură la caserole coapte, cum ar fi macaroane și brânză, ca strat de pâine pentru alimente prăjite sau ca liant pentru chiftele.
În afara Japoniei, utilizarea sa devine din ce în ce mai populară atât în preparatele asiatice, cât și în cele non-asiatice. Acest ingredient simplu, dar versatil, adaugă textură, varietate și viață nouă unei game largi de preparate, de la aperitive la deserturi. Este excelent ca strat de acoperire sau crustă superioară pentru fructe de mare și pui și creează inele de ceapă crocante și bastoane de brânză excelente. Bucătarii pot crea, de asemenea, deserturi noi, captivante, adăugându-l la topping-uri crocante de ciocolată, înghețată prăjită sau chiar ca ingredient în prăjituri!
Despre făina tempura.
Am dori să începem prin a menționa că mâncărurile prăjite sunt sănătoase, așa cum toate alimentele sunt sănătoase cu moderație.
Doar pentru că ceva este acoperit în pesmet, și apoi prăjit nu înseamnă că trebuie să-ți fie dușman. Puteți folosi uleiuri pentru prăjit mai sănătoase – ulei de canolă, ulei de arahide arahide, și chiar și uleiul de susan; și nici nu trebuie să fie pesmet, ci poate fi acoperit cu făină tempura, indiferent dacă e vorba de carne sau de legume. Deci, prăjirea alimentelor poate fi sănătoasă, chiar benefică, la un preț mic și accesibil.
Dacă nu sunteți familiarizați cu făina tempură, avem plăcerea de a vă revoluționa modul în care prăjiți alimentele. Odată ce ați ajuns la făina tempura nu vă veți întoarce niciodată la vechea modalitate generică de prăjire. Amestecul Tempura face totul mai bun, și îți va aduce un plus de sănătate la masa de zi cu zi.
Ce este făina tempura?
Știați că tempura nu provine din Japonia? Acest stil original de prăjire a fost adus de fapt în Japonia de către misionarii portughezi în anii 1600 , și a luat naștere în perioada Postului Mare, moment în care multe alimente erau interzise pentru consum. Cuvântul tempura vine de fapt din latinul ‘ad tempora cuaresm’, care se traduce literalmente „în timpul Postului”.
Deci, ce este tempura și de ce au făcut-o Japonezii atât de populară?
Japonezii au o abilitate neobișnuită de a lua un fel de mâncare, a-i adăuga propriul stil. Este bine însă că, în cazul fainei tempura, a fost un factor benefic pentru gastronomia acelei ere. Tempura nu folosește pâine. În schimb, se compune din făină, ouă și apă rece și alte ingrediente adiționale în funcție de rețeta, la care de regulă se adaugă mirodenii și forme de amidon (cum ar fi amidonul de porumb). Tempura folosește mai puțin ulei pentru prăjire și are ca rezultat o acoperire mai ușoară și mai crocantă.
De ce se recomandă prăjirea în făină tempura?
Tempura, așa cum să menționat anterior, nu conține pâine. Este un amestec super-versatil care poate fi ușor de preparat fără gluten sau chiar vegetarian sau vegan. Aluatul tempura ajută la o acoperire ușoară, pentru o prăjire perfectă. Aceasta utilizează mai puțin ulei pentru a prăjit, și nu doar ulei generic de bucătărie ci orice varietate de ulei în funcție de preferințele bucătarului. Aluatul tempura face totul cu adevărat mai bun (și este și sănătos!). Prăjiți alimentele în tempura, și nu vor fi doar comestibile, dar și delicioase!
Ingrediente: Faina de grau, pudra de porumb, pudra de orez, praf de copt, sare, pudra de orez prajit, pudra de usturoi, piper, gardenia, riboflavina.
Greutate neta: 1kg
Tara de origine: Coreea de Sud