Chinese Orange Chicken
Ingredients
- 4 piepturi de pui fără piele dezosate tăiate în bucăți de mărimea mușcăturii
- 3 ouă bătute
- 1/3 cană Amidon de porumb
- 1/3 cană făină
- Ulei pentru prăjit
- Sosul de portocala:
- 1 cană suc de portocale
- 1/2 cana Zahar
- 2 linguri Oțet de orez sau oțet alb
- 2 linguri sos de soia a se folosi otet tamari pentru un preparat fără gluten
- 1/4 lingurita Ghimbir
- 1/4 linguriță Usturoi praf sau 2 căței de usturoi tăiati mărunt
- 1/2 linguriță Fulgi roșii de chili
- Coajă de portocală de la 1 portocală
- 1 lingură de amidon de porumb
- Garnitură:
- Cepe verzi
- Coaja de portocala
Instructions
- Instrucțiuni și mod de preparare
- Pentru a prepara sosul de portocale:
- Într-un vas mediu, adăugați sucul de portocale, zahărul, oțetul, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul și fulgii de chili roșii. Se încălzește 3 minute.
- Într-un bol mic, bateți 1 lingură de amidon cu 2 linguri de apă pentru a forma o pastă. Se adaugă în sosul de portocale și se bate împreună. Continuați să gătiți timp de 5 minute, până când amestecul începe să se îngroașe. După ce sosul este îngroșat, luați de pe foc și adăugați coaja de portocală.
- Pentru a face puiul:
- Puneți făina și amidonul de porumb într-un vas sau o farfurie. Adăugați un vârf de sare. Se amestecă.
- Bateți ouăle într-un vas.
- Înmuiați bucățile de pui în amestec de ou și apoi amestecul de făină. Așezați pe farfurie.
- Se încălzește 2 -3 centimetri de ulei într-un vas cu fund greu la foc mediu-mare. Folosind un termometru, urmăriți ca acesta să atingă 350 de grade.
- Prăjiți mai multe bucăți de pui simultan. Gătiti timp de 2 – 3 minute, întorcându-se des până se rumenesc. Puneți puiul pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie. Repeta procedeul până termini tot puiul.
- Aruncați puiul în sosul de portocale. Puteți păstra o parte din sos pentru a pune și pe orez. Ornați-l cu ceapă verde și coajă de portocală, dacă doriți.
- Poftă bună!