Pui chinezesc cu usturoi si ghimbir
2016-02-24 11:31:16
Serves 4
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
- 1 piept de pui (app 450 g)
- 1 ou
- 65 g amidon alimentar
- 30 g faina
- 1/2 lingurita piper alb Kotanyi
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri otet de orez
- 1 lingurita de zahar
- 2 linguri de apa
- 3 catei de usturoi
- ghimbir ras, dupa gust
- 1/2 lingurita de fulgi de chili Kotanyi
- 1 lingura de amidon alimentar amestecata cu 1 lingura de apa
Instructions
- Mod de preparare reteta pui chinezesc cu usturoi si ghimbir
- Intr-un bol se pune oul, piperul alb si sarea si se amesteca.
- Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala, cam de o imbucatura. Se adauga in bolul cu ou si se amesteca.
- In alt bol se amesteca amidonul si faina si se adauga bucatile de pui. Se amesteca bine.
- Se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot deoparte.
- In aceeasi tigaie se pune usturoiul maruntit, ghimbirul ras si fulgii de chili si se calesc putin.
- Se adauga apa, zaharul, sosul de soia si otetul.
- Se adauga bucatile de pui si amidonul amestecat cu apa.
- Se lasa sa se ingroase sosul si se serveste cu orez la aburi.
- Pofta buna!
Dragon Food https://dragonfood.ro/