Descriere
Taitei de orez WAI WAI vermicelli 400g
Denumiti generic „rice vermicelli”, taiteii din orez sunt cu precadere intalniti intr-o varietate larga de mancaruri asiatice, precum supe, salate sau stir fry. Rice vermicelli dispun de o prezenta mai proeminenta in China, Hong Kong, Taiwan si Asia de Sud-Est. Acesti taitei din orez se gasesc si in bucatariile din sudul Indiei si Sri Lanka sub denumirea de sevai sau idiappam. Inainte de a se folosi se inmoaie in apa calda timp de 5 minute.
Taiteii de orez sunt o parte componenta a numeroaselor bucatarii asiatice.
Greutate neta: 400g
Tara de origine: Thailanda
Ingrediente
Orez 90%, apa 10%
Lumea taiteilor asiatici este vastă. Mergeți în orice supermarket asiatic și veți vedea culoarele de tăiței, fiecare cu diferite forme, lungimi și texturi. Tăițeii din Asia sunt mai mult decât un aliment – sunt o parte esențială a culturii cu o istorie de 4.000 de ani. Chiar și lungimea tăiței are o semnificație – ele sunt adesea simboluri ale longevității în mesele de sărbătoare.
Probabil unul dintre cele mai populare alimente din Asia, găsești tăiței în toată regiunea – în special în China, unde sunt o mâncare zilnică. Se găsesc în supe, salate, cartofi prăjiți, umpluți în pâine plată, chifle de primăvară și produse de patiserie prăjite și încorporate în croșete. Tăițeii asiatici sunt distinctivi datorită sortimentului de făină folosită.
Noțiunea că orezul este alimentul esențial în China este înșelătoare, deoarece majoritatea Chinei consumă produse din grâu. Sudul Chinei, cu ploi musonice, oferă condiții perfecte de cultivare a orezului,
în timp ce zona extinsă la nord de râul Yangtze este excelentă pentru grâu. Nordul Chinei, Coreea și Japonia folosesc făină de grâu. Tăiței de hrișcă se găsesc în Japonia și Coreea. China de Sud folosește făină de grâu cu adaos de ou, precum și făină de orez.
Asia de Sud-Est folosește în principal făină de orez, dar și făină de fasole mung. Alți tăiței asiatici sunt făcuți din amidon de cartofi, cartof dulce, boabe de soia, ignam și creveți uscați. Vin uscați, proaspeți, subțiri, groși, plați, rotunzi și în foi rupte. Fiecare țară are moduri similare, dar distincte, de a face tăiței.
Tăiței, simbolul longevității, joacă roluri importante atât în alimentația de zi cu zi, precum și pentru ocazii speciale și sărbători. De exemplu, după nașterea unui copil, în special a unui fiu, familia mamei trimite cadouri pentru noua mamă de făină de grâu sau tăiței de grâu, găini și un coș cu ouă.
Pentru sărbătoarea zilei de naștere, o farfurie cu tăiței lungi subțiri exprimă dorința unei vieți lungi. În Japonia, soba este de obicei ultimul produs mâncat în ajunul Anului Nou. Acest fel de mâncare se numește toshi-koshi, ceea ce înseamnă „trecerea anului” și simbolizează trecerea anului vechi. Este obișnuit ca o persoană care se mută într-un cartier nou să facă cadouri de soba pentru gospodăriile de lângă noua casă.