Descriere
Struguri jumatati 50g
Struguri negri – jumătate (50 g) 100% struguri.
Product Description
Struguri negri liofilizati
Descriere produs
Produs obținut prin liofilizare uscată Liofilizarea este deshidratarea fructelor prin sublizarea apei de gheață care urmează să fie transmisă direct de la solid la vapori fără faza lichidă. În timpul acestui proces, produsul păstrează caracteristicile parametrilor nutriționali și organoleptice.
Ingredients: Struguri negri uscati 100%.
Caracteristicile produsului
Formă: felii
Consistenta: felii
Gust și miros: Gustul tipic al strugurilor uscați, fără gust și mirosuri străine
Culoare: De la purpuriu deschis la violet închis și parțial verde, în funcție de vechimea materiei prime
Informații nutriționale în 100 g
Valoarea energiei (kJ) 1539
Valoarea energiei (kJ) 363
Grăsime totală (g) 1,0
din care grăsimi saturate (g) 0,5
Carbohidrați (g) 83
din care glucide (g) 75
Fibre (g) 4,3
Proteine (g) 3,4
Sare (g) 0,02
Felii de struguri foarte crocante, neobișnuit de dulci, savoare foarte puternică.
Cunoscută și sub numele de lyofilizare, lyofilizarea este o modalitate populară de conservare a fructelor și legumelor. Procesul de uscare prin congelare a existat de câteva decenii, datând de la sfârșitul anilor 1970, când crizele economice au determinat mulți oameni
să depoziteze alimente.
Astăzi, este un mod popular de a păstra alimente care face ca consumul de fructe și legume să fie ușor și convenabil.
În general, liofilizarea îndepărtează umezeala din fructe și legume și lasă în urmă o gustare hrănitoare, crocantă, ușoară. Există trei pași principali pentru procesul de uscare prin congelare:
• Fructele sau legumele sunt congelate astfel încât să se formeze cristale de gheață.
• Acestea sunt plasate într-o cameră puternică de vid la căldură scăzută. Acest lucru face ca cristalele de gheață care s-au format în prima etapă să se evapore direct din gheață în apă, un proces cunoscut sub numele de sublimare.
• Temperatura este crescută în interiorul camerei și moleculele rămase sunt îndepărtate. Aceasta se numește „uscare secundară” și este utilizată pentru a îndepărta orice umiditate rămasă.
După finalizarea acestor trei pași, alimentele sunt ambalate și sigilate pentru a preveni orice contaminare nedorită.
Există multe avantaje pentru congelarea fructelor și legumelor uscate care le fac o opțiune excelentă:
Convenabil. Fructele și legumele uscate prin congelare sunt ușor de depozitat și mâncat. Nu necesită nicio pregătire și pot servi ca gustare sau amestecate cu alte alimente. Ușoare. Deoarece umezeala este îndepărtată în timpul procesului de lyofilizare, fructele și legumele lyofilizate sunt extrem de ușoare și ușor de transportat.
Neperisabil. Procesele de lyofilizare cresc durata de valabilitate în mod semnificativ.
După cum sa menționat anterior, pungile nedeschise au o durată de valabilitate de aproximativ 25 – 30 de ani. Acest lucru facilitează, de asemenea, achiziționarea online, livrarea și cumpărarea în vrac, ceea ce vă poate economisi bani pe termen lung. O mare varietate. Un alt avantaj al congelării fructelor și legumelor uscate este gama largă de opțiuni.
Aproape orice tip de fructe sau legume poate fi deshidratat, deși există unele tipuri de fructe și legume care sunt mai des uscate prin congelare decât altele.