Descriere
Sosul de stridii a fost inventat in 1888, acum mai bine de 120 de ani, de catre Lee Kam Sheung – fondatorul Lee Kum Kee. Lee Kum Kee este marca cea mai populara si iubita de sos de stridii, fiind utilizata atat de catre chefi faimosi, in bucataria restaurantelor chinezesti cu stele Michelin, cat si in bucataria familiilor obisnuite care ii apreciaza calitatea si gustul exceptional.
Sosul de stridii este unul dintre cele mai importante sosuri ale bucatariei chinezesti si secretul din spatele celor mai gustoase mancaruri chinezesti. Este la fel de versatil ca si sosul de soia, insa adauga un plus de savoare si o aroma de fructe de mare preparatelor iar mancarurile gatite cu acesta au o glazura apetisanta. Este ingredientul esential pentru prepararea celebrei vite cu broccoli.
Sosul de stridii Lee Kum Kee poate fi folosit pentru marinare, la gatit sau poate fi savurat ca atare alaturi de chipsuri sau nachos.
Recomandare dozare: 1 lingura sos stridii Lee Kum Kee la fiecare 100g carne.
Masa neta: 510 g
Ingrediente: apa, zahar, sare, amidon modificat din porumb, extract de stridii 4%, potentiator de aroma E621, faina grau, colorant 150c.
Valori nutritionale/ 100g produs: energie 129 kcal; grasimi Conditii de pastrare: dupa deschidere pastrati la frigider.