Descriere
Sosul de stridii este un lichid vascos, de culoare bruna, utilizat in mod frecvent in bucatariile sud-est asiatice, mai ales in cea chinezeasca (cea cantoneza, in special) si in cea filipineza. Este preparat din stridii, saramura si arome. Nu este deloc asemanator nici cu sosul de soia, si nici cu cel de peste; nu se pot substitui reciproc in retete.
Sosul de stridii este capabil sa potenteze aromele si gusturile unei largi game de mancaruri, jucand rol de condiment. Odata deschis, sosul trebuie pastrat in frigider, unde poate rezista pana la un an.
Sosul de stridii se foloseste in cantitati mici, o lingura de sos de stridii fiind, in principiu, de ajuns pentru a imbunatati gustul a 4 portii de mancare. Sosul de stridii se poate folosi in preparate stir-fry, alaturi de carne, legume, fructe de mare si taitei.
INGREDIENTE:
Apa, zahar, sare, amidon de porumb modificat, extract de stridii 4%, colorant E150c.
Greutate neta: 510g
Tara de origine: Hong Kong