Descriere
Pesmet Panko JIN 10 kg
Cantitate: 10kg
Pesmetul japonez Panko este recunoscut pentru faptul că absoarbe mai puține grăsimi decât pesmetul obișnuit. În plus, pesmetul Panko este mai crocant, ceea ce îl face ideal pentru carne, legume sau creveți. Cu pesmetul japonez panko se obțin rezulte spectaculoase atât când este folosit la acoperirea bucăților de carne cât și a legumelor.
Datorită fulgilor mari, se formează o crustă similară cu cea din fulgi de porumb. Pesmetul panko este obținut din făină de grâu, drojdie, grăsime, sare și glucoză.
Din punct de vedere al consistenței, este similar cu Mie de Pain franțuzesc din miez de pâine fără crustă, transformat în pesmet.
Are o textură mai crocantă și mai aerată decât toate tipurile de pesmet existente în bucătăria occidentală și nu absoarbe grăsime la prăjire, rezultând o crustă mai crocantă și mai ușoară.
În afara Japoniei, este folosit din ce în ce mai mult atât pentru preparate asiatice cât și occidentale: se folosește foarte mult pentru pește și fructe de mare.
Fulgii de panko sunt ideali pentru prăjit în cruste crocante, pentru a grătina sosul bechmel de pe caneloni sau lasagna, dar și pentru alte tipuri de paste, amestecat cu brânză și unt, conferă o suprafață crocantă și gustoasă.
Ce este pesmetul panko?
Cu siguranță ați auzit de panko. Indiferent dacă l-ați văzut în meniul restaurantului japonez favorit, sau menționat de prietenul tău atunci când descrie ingredientul „secret” pentru șnițele și crispy perfect, la un preț mic. În schimb, dacă nu ați auzit niciodată până acum de Pesmet Panko, veți fi fericiți să știți că panko este pur și simplu un tip de pesmet, dar citiți mai departe pentru că panko este puțin diferit în multe moduri față de pesmetul generic. Pesmetul panko este întotdeauna făcut dintr-un tip special de pâine albă (spre deosebire cele tip ‘grâu întreg’), fără coajă.
Cuvântul însuși vine din limba japoneză și este folosit când ne referim la o ‘pâine ușoară’ în bucătăria orientală. Dacă știți deja că panko este un tip de pesmet, probabil că vă întrebați ce este atât de diferit dintre panko și pesmetul obișnuit. De cele mai multe ori, pesmetul pe care l-ați cumpăra deja preparat din magazin este foarte asemănător cu cel pe care l-ați face la domiciliu prin prăjirea pâinii și mărunțirea ei, fie ca adăugați condimente, fie nu. Panko, cu toate acestea, e mai dificil de făcut acasă și nu veți obține aceleași rezultate.
Nu vă lăsați păcălit de rețete care pretind a fi un substitut panko ce apelează la pâine sau biscuiți – acest lucru nu este adevăratul panko! Panko este mai ușor, mai crocant și mai rezistent decât pesmetul obișnuit. Deoarece panko este și mai subțire decât pesmetul generic, este perfect pentru alimentele prăjite, deoarece absoarbe mai puțin ulei și grăsime, ceea ce face ca rezultatul final să fie o crustă delicioasă, aurie și crocantă. La sfârșitul anilor ’90, pesmetul panko a devenit din ce în ce mai popular în bucătăria din vest.
Aceste firmituri de pâine, luminoase și aerisite, disponibile în piețele asiatice și în unele magazine de gastronomie de lux, erau cu mult superioare, spre deosebire de ce foloseau în mâncărurile americane tradiționale, iar mâncărurile prăjite se mențineau foarte crocante!
Cum a apărut pesmetul Panko?
Se spune că în Japonia în timpul celui de-al doilea război mondial, în timpul unei bătălii aprigi împotriva rușilor, soldații nu aveau cuptoare pentru a coace pâine, dar aveau metal, electricitate și ingeniozitate, așa că au gătit un fel de pâine neobișnuit. Pentru că nu era coaptă, ci pregătită la plită electrică. Astfel, pâinile erau în principiu, fără crustă. Când pâinea era învechită, se rupeau cu ușurință în niște firmituri ascuțite și aerate. Așa s-a născut panko.
De ce este pesmetul panko atât de apreciat?
Ei bine, cum am și menționat, pesmetul panko este făcut din pâine albă, simplă, (coaptă electric, deci nu se dezvoltă o crustă). De fapt, acesta nu e deloc format din firmituri, ci fulgi. Chiar și marea majoritate a bucătarilor renumiți spun că asta face textura prăjelilor să fie atât de bună. Panko este foarte aerisit (în timp ce alte pesmeturi sunt prea fine pentru a păstra ‘pachetele’ de aer în procesul de gătire), care oferă o textură crocantă de neegalat într-un timp scurt de prăjire la o temperatură mare. Ori de câte ori căutați pesmet generic, vă recomandam să optați în schimb pentru pesmetul Panko.
Dacă cele mai renumite restaurante îl folosesc, de ce să nu îl folosești și tu?
Recenzii
Nu există recenzii până acum.