Descriere
Mochi cu taro SW 180 g
Beneficiile pentru sanatate ale Taro includ capacitatea sa de a imbunatati digestia, reduce nivelul de zahar din sange, previne anumite tipuri de cancer, protejeaza pielea, imbunatateste circulatia sangvina, ajuta la scaderea a tensiunii arteriale, ajuta sistemul imunitar. Radacina Taro contine o multitudine de compusi organici, minerale, vitamine care sunt esentiale pentru sanatatea umana.
Greutate neta: 180g
Tara de origine: Taiwan
Ingrediente
Maltoza, pudra de orez glutinos, pasta de taro (maltoza, taro, zahar, ulei de palmier, arome), zahar, amidon de cartofi, coloranti: E129, E133, E127, acid sorbic (sub 0,5g / kg).
Mochi (în japoneză: 餅; chineză: 麻 糬) este o prăjitură de orez japoneză făcută prin strivirea orezului glutinos într-o pastă și modelarea acestuia în forme care pot fi consumate imediat sau uscate pentru o utilizare ulterioară. Mochi este folosit pentru a face o varietate de
dulciuri tradiționale japoneze și este, de asemenea, adăugat în supe.
De asemenea, este popular prăjit și îmbibat într-o varietate de arome. Mochi prăjit se umflă față de dimensiunea inițială, formând o crustă crocantă cu un interior moale și ușor de mestecat și este deosebit de
popular pe vreme rece.
Prăjitura Mochi se face cu orez glutinos (Oryza sativa var. Glutinosa sau Oryza glutinosa); numit și orez lipicios, orez dulce, orez mochi și orez perlat, tip de orez asiatic cu bob scurt, care este deosebit de lipicios atunci când este gătit.
Orezul este gătit și apoi bătut într-o piatră sau mortar de lemn, numit usu, până când devine o pastă moale, masticabilă. Mochi-ul modern este fabricat și de o mașină, dar se susține că mochi-ul făcut manual în usu are un gust mai bun decât mochi-ul care a fost procesat de o mașină electrică.
Metoda de bătaie este încă frecvent utilizată în restaurantele și cofetăriile tradiționale japoneze și, uneori, în festivaluri și case private. Mochiul proaspăt poate fi savurat imediat, scufundat în sos de soia și zahăr sau acoperit cu pudră de boabe de soia prăjită (kinako (黄粉)). De asemenea, se formează într-o varietate de confecții și dulciuri.
În formă de dreptunghiuri sau cercuri, se întărește pe măsură ce se usucă și apoi poate fi gătit cu fasole roșie, legume sau supe, sau prăjit pe un aragaz. O cutie mică de mochi are același conținut caloric ca un castron de orez.
Se spune că fermierii japonezi mănâncă mochi în zilele reci de iarnă pentru a-și crește rezistența. Samuraii au dus mochi pe câmpul de luptă pentru că era ușor de transportat și de pregătit. Sunetul samurailor care lovea mochi era un semn că erau pe punctul de a intra în luptă.