Descriere
FAINA DE PORUMB PAN FARA GLUTEN 1KG
INGREDIENTE
100 % faina din porumb alb.
Greutate neta: 1 kg
Tara de origine: SUA
Făina de orez (de asemenea, praful de orez) este o formă de făină fabricată din orez măcinat fin. Este distinct de amidonul de orez, care este de obicei produs prin înmuierea orezului în leșie. Făina de orez este un substitut comun pentru făina de grâu. Este, de asemenea, utilizat ca
agent de îngroșare în rețetele refrigerate sau congelate, deoarece inhibă separarea lichidului.
În Japonia, făina de orez se numește komeko (米粉) și este disponibilă în două forme: glutinoasă și non-glutinoasă. Soiul glutinos numit mochigomeko, sau mochiko pe scurt, este produs din orez glutinos gătit măcinat (mochigome) și este utilizat pentru a crea mochi sau ca agent de îngroșare pentru sosuri. Soiul non-glutinos numit jōshinko este fabricat din orez cu bob scurt și este utilizat în principal pentru crearea produselor de patiserie.
În Filipine, făina de orez nu este preparată în mod tradițional uscată. Mai degrabă se face prin înmuierea orezului glutinos nefiert peste noapte (de obicei permițându-i să fermenteze ușor) apoi măcinarea rezultatelor (în mod tradițional cu mori de piatră) într-un aluat de orez vâscos bogat și neted, cunoscut sub numele de galapóng.
Este baza pentru numeroase tipuri de prăjituri și deserturi de orez native (kakanin) în bucătăria nativă filipineză. Este un ingredient obișnuit în bucătăria din Bangladesh, bucătăria bengaleză și bucătăria assameză. Se folosește la prepararea unor deserturi, cum ar fi sandesh și pitha (prăjituri de orez sau clătite care sunt fierte la abur sau prăjite la tigaie și servite împreună cu nucă de cocos rasă, semințe de susan, jaggery și chashni). Este, de asemenea, utilizat la prepararea Kheer (un desert
comun din Asia de Sud).
Iată câteva din beneficiile aduse de făina de orez:
• Deoarece nu conține gluten, este o alegere excelentă pentru cei care suferă de intoleranță la gluten și afecțiuni autoimune.
• Conține o cantitate sănătoasă de fibre insolubile, care mențin tractul digestiv întro formă optimă. O dietă bogată în fibre poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea cardiovasculară, poate gestiona nivelul zahărului din sânge și poate regulariza mișcarea intestinului.
• Făina de orez este bogată în calciu, iar această proprietate o face o alegere excelentă a alimentelor pentru a menține sănătatea oaselor și a scheletului.