Descriere
Condiment 5 arome (5 spices) 50g
Indiferent dacă obisnuiești să gătești chinezește sau nu, condimentele asiatice trebuie să se regasească în cămara ta. Chinezii sunt renumiți pentru mâncarea bine condimentată, iar multe dintre mirodeniile și ierburile aromatice pe care le folosesc la gătit se pretează la preparate și din alte bucătarii ale lumii, de aceea, acestea nu trebuie să-ți lipsească din casa!
INGREDIENTE: Anason, fenicul,piper, scortisoara, ghimbir.
Greutate neta: 50 g
Tara de origine: China
De la începutul civilizației umane, condimentele au fost foarte apreciate și cultivate pentru conservarea alimentelor, aromatizare, vindecare și chiar pentru a alunga „spiritele rele”.
Comerțul cu mirodenii pe continent a existat de mii de ani, unele au fost folosite ca monedă la un moment dat sau chiar au declanșat războaie și expediții, precum și unul dintre motivele principale ale colonizării.
Bucătăria asiatică este un amestec de rețete unice și gustoase, cu arome îndrăznețe și aspect colorat. A devenit din ce în ce mai populară în ultimele decenii, deoarece oamenii pot călători mai ușor în această zonă și se pot îndrăgosti de bucatele locale.
Gastronomia asiatică cuprinde multe condimente diferite, de la parfumul capricios al cuișoarelor, folosit atât de des
în mâncărurile indiene până la piper, cum ar fi Sichuan, în mâncarea chineză. Deși sunt adunate sub denumirea de „condimente asiatice”, există diferențe destul de mari între condimentele vietnameze și libaneze, chinezești și indiane, coreene și iraniene. În afară de sosuri,
condimentele reprezintă nucleul bucătăriilor asiatice autentice de care multe dintre preparatele tale preferate pur și simplu nu se pot lipsi. Acestea accentuează gusturile cărnii, fructelor de mare și ale legumelor și conferă mâncării un plus de gust, aromă umami și un caracter unic.
Cea mai timpurie utilizare pe scară largă a ierburilor și condimentelor din Asia poate fi urmărită până în China antică și India. A evoluat de-a lungul veacurilor, devenind o parte integrantă a multor bucătării apreciate în toată lumea. Încă din 2700 î.Hr., o carte cu mirodenii
numită „Ben Chao Kang Mu” sau „Farmacopeea sistemică” a fost scrisă de renumitul ierburist și farmacist chinez Li Shih-Chen. Legenda spune că el a explorat marii munți și pădurile din China în căutarea de plante benefice, ierburi și condimente – dintre care multe sunt folosite și astăzi în medicina chineză și în gastronomie. Între timp, condimentele indiene au fost cultivate pentru prima dată în grădinile Babilonului în secolul al VIII-lea î.Hr. Scrierile lui Charaka și Susruta II din secolul al IV-lea î.Hr. detaliază beneficiile pentru sănătate ale diferitelor medicamente pe bază de plante, utilizate ca antiseptice în chirurgie, ajutând la vindecarea rănilor și ca alte scopuri holistice.