Descriere
Ciuperci shiitake
Initial aceste ciuperci shiitake au fost gasite in Japonia si sunt cultivate pe buștenii copacilor de lemn de esenta tare ca castanul, stejarul, arțarul, fagul, lemnul de fier, carpenul și multe altele. Astăzi, ele reprezintă 25% din producția anuală de ciuperci din întreaga lume.
Sunt bogate în fier și vitaminele B, C și D. Ele dețin proprietăți antitumorale și reduc nivelul colesterolului în sânge. Le poți consuma în supe sau la tigaie dar și în combinație cu diverse produse. Ele absorb gustul și aroma celorlalte ingrediente din mâncare. Pentru a le folosi, mai întâi se lasă la înmuiat în apă rece aproximativ 40 – 60 de minute.
ATENȚIE! Pentru hidratare, se țin 40-60 de minute în apă rece, după care se spală bine cu mâna în apă rece prin strângere și agitare. Acest lucru este necesar pentru a scăpa de eventualele resturi de pământ și nisip. Pentru 1-2 porții este suficient un pumn mic de ciuperci. Nu puneți tot kilogramul la hidratat, decât dacă vreți să hrăniți 3-4 familii odată.
Greutate neta: 1kg
Tara de origine: China
Ingrediente: Ciuperci uscate chinezesti (lentinus edodes).
În Statele Unite, ciupercile cu capac maron sunt cultivate comercial prin recrearea mediului lor natural. China, Singapore și Canada cresc și ciupercile, pentru că sunt umplute cu compuși, minerale și vitamine benefice pentru sănătate.
Ciupercile Shiitake sunt consumate ca ingrediente amestecate cu alte alimente și sub formă de supliment. Japonezii le folosesc în supe, amestecă rețete prăjite și alte feluri de mâncare. Cercetările privind beneficiile suplimentelor nu au fost extinse la ființele umane și în prezent sunt concentrate pe animale, astfel încât utilitatea ciupercilor este încă în discuție. Cu toate acestea, proprietățile antimicrobiene și antioxidante prezente sunt cunoscute a fi prevenitorii cancerului și stimulatorii de imunitate.
BENEFICII CIUPERCI SHIITAKE
Sănătate osoasă
Ciupercile comestibile sunt o sursă importantă de vitamina D care ajută la absorbția calciului pentru a construi oase mai puternice. Când ciupercile sunt expuse razelor ultraviolete, nivelul conținutului său de vitamina D crește. Un studiu – realizat cu șoareci induși cu calciu și deficiență de vitamina D, care au fost ulterior în comparație cu șoarecii hrăniți cu ciuperci cu expunere la UV împreună cu calciu – a descoperit că șoarecii care consumau ciuperci cu expunere la UV afișau o densitate osoasă mai mare.
Beneficii anticancer
Într-o revizuire a cinci ciuperci comestibile, și anume: buton, stridie, shiitake, maitake și A. blazei, compuși anticancer, cum ar fi polizaharide, proteoglicani și steroizi au fost studiați și evaluați în raport cu beneficiile ciupercilor necomestibile. Studiul a concluzionat. Cu toate acestea, o substanță de ciuperci shiitake numită lentinan este folosită cot la cot cu chimioterapia. Se spune că activează sistemul imunitar în perioadele de urgență și oprește proliferarea celulelor leucemiei pe urmele sale.
Proprietăți antimicrobiene
Cu o îngrijorare din ce în ce mai mare pentru respingerea antibioticelor de către corpul uman în timp ce tratează diferite boli, de exemplu tuberculoza, oamenii de știință consideră că merită să studiați proprietățile antimicrobiene ale ciupercilor shiitake. Deși până în prezent, niciun studiu nu a dovedit legătura concludentă, anumite proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice sunt cunoscute în general ca fiind protejante împotriva sănătății și constituie o parte semnificativă a compușilor.
Imunitate îmbunătățită
Un studiu bazat pe 52 de participanți de sex masculin și feminin în grupa de vârstă de 21 până la 41 de ani într-un studiu de patru săptămâni, alături de un studiu de grup paralel, a fost publicat în aprilie 2015 în PubMed. Fiecare participant a primit Lentinus Edodes între 5 și 10 grame pentru o perioadă de 4 săptămâni pe zi. Celulele T au fost activate după 4 săptămâni și au proliferat în număr mare, îmbunătățind astfel imunitatea. Au fost prelevate probe de sânge, salivă și ser înainte de an