Tempura
Tempura este o metodă de prăjire a peștelui sau a legumelor, folosind un mix foarte ușor din apă răcită, făină și ouă. Pe scurt, poate părea a fi o prăjeală normală, dar nu vă puteți imagina cât de multe secrete mici sunt implicate în transformarea tipului de tempura de care vă bucurați la restaurantul preferat. Să începem de la ulei: așa cum v-am spus deja în articolul nostru dedicat științei de prăjire a alimentelor, este important să folosiți un ulei de calitate, de preferință, măsline sau arahide. În acest caz, totuși, ține cont de temperatura care ar trebui să fie mai ridicată decât de obicei, în jur de 190-195 ° C. De fapt, tempura necesită imersii scurte și, prin urmare, temperaturi mai mari pentru a găti mâncarea în mai puțin timp.
Uneori, fericirea poate fi un sunet: „crunch”. Asta auziți atunci când mușcați într-o bucată gustoasă prăjită sau, mai bine, o tempură perfect făcută: „Crunch”, urmată de o aromă care explodează in gură. Îl mestecați repede, anticipând deja plăcerea de a mușca într-o altă bucată crocantă.
Afișez singurul rezultat