Vietnamese Chicken Meatballs
Portii: 4,
Timp de pregatire: aproximativ 55 minute
Ingredients
- Ingrediente:
- 500 g pui tocat
- 45 g sos de pește
- 1/2 ceapă tocată mărunt
- 2 căței de usturoi tocati fin
- 1 tulpină lemongrass
- 50 g coriandru tocat
- 15 g menta tocata
- 1 1/2 lingură amidon de porumb
- 1/2 lingură sare
- piper negru proaspăt dupa gust
- zahăr granulat pentru rularea chiftelelor aproximativ 1/4 cană
Instructions
- Instructiuni si mod de preparare:
- Se amestecă puiul cu restul ingredientelor, cu excepția zahărului într-un bol mare. Se amestecă bine, dar cu blândețe, pentru că dacă ai suprasolicitat carnea, chiftelele tale vor fi dure.
- Folosind mâini ușor umede, rostogoliți amestecul în chiftele de mărimea mingii de golf, puneți pe o farfurie și lăsați-le să stea la frigider pentru o jumătate de oră sau cam așa ceva – am găsit amestecul puțin umed, dar s-a configurat perfect după o odihnă în frigider. .
- Preîncălziți cuptorul la 200 °C
- Scoate chiftelele din frigider și garnisește o foaie de copt cu hârtie pergament. Se rulează ușor fiecare chiftelă în zahăr și se așază pe pergament.
- Coaceți chiftelele în centrul cuptorului timp de 15 minute, agitand tigaia de câteva ori pentru a vă asigura că se vor rumeni.
- Poți face orice cu aceste mici chiftele. Acestea ar fi minunate ca ambalajele de salată (ca rețeta originală), într-o sub-inspirație thailandeză, pe orez, le puteți înmuia în sos dulce de chili sau in oricare alt mod dupa gusturile fiecaruia.
Notes
Pofta buna!