×

CUM CUMPAR

1 Login & creeaza cont nou.
2 Vizualizeaza comanda.
3 Plata & transport

Dacă aveți în continuare probleme, vă rugăm să ne anunțați, prin trimiterea unui e-mail la comenzi@dragonfood.ro . Multumim!

PRELUARI COMENZI

Lun-Vin 9:00AM - 6:00AM
Sam - 9:00AM-5:00PM
Duminica - comenzi e-mail!

FORGOT YOUR DETAILS?

Pasta curry rosie Mae Ploy 400g

18,00 lei

Cod Produs: 32180 Categorie:

Descriere

Pasta curry rosie Mae Ploy – 400g

Ingrediente:

Usturoi 21,5%, ardei rosu iute uscat 19%, lemongrass 18,5%, salota 14,5%, sare 13%, galangal 6%, pasta de creveti(creveti 80%, sare), coaja de kaffir lime 2,5%, piper 0,5%.
Nu contine coloranti sau conservanti!

Greutate neta: 400g

Tara de origine: Thailanda

Ce este curry?

A defini Curry este un proces destul de dificil, deoarece variatiile sunt cu adevarat nesfarsite. In functie de combinatia exacta de condimente care sunt folosite, curry poate diferi de la bucatarie la bucatarie, bucatar-sef la bucatar si de la regiune la regiune. Acesta este probabil unul dintre motivele pentru care ne simtim uneori intimidati – nu suntem siguri cum sa incepem. Predominant in bucataria din sud-estul Asiei, curry-ul consta dintr-o combinatie diversa de condimente si ierburi, care de obicei (dar nu intotdeauna) includ si ardei iute. Curry-ului ii place sa fiarba, sau sa stea la temperaturi inalte in timp ce este prajit, sa isi amplifice aroma in timp ce este folosit in bucatarie, astfel incat fiecare fel de mancare poate fi manipulat si modificat cu usurinta in functie de combinatia de condimente, creand unele dintre cele mai picante, si aromate mancaruri.

Curry pudra vs. pasta de curry

Pudra de curry
Un amestec de condimente, praful de curry include in mod obisnuit: turmeric, coriandru si ardei rosii (printre altele); acest amestec este cel mai usor disponibil in supermarketuri. Gama de pulberi de curry depinde de originea si gastronomia din care provine. De exemplu, un amestec de curry indian versus un amestec de curry chinezesc va diferi semnificativ cand vorbim de aroma. Daca ati evitat gatitul cu curry deoarece sunteti sensibil la mancaruri picante (de la caldura), va sugeram sa incepeti cu pudra curry. Aceasta in sine nu este foarte picanta, dar ofera aceeasi aroma delicioasa.

Pasta de curry
Pe langa faptul ca este un amestec de condimente, pasta de curry include uleiuri si ingrediente proaspete (precum ghimbir si usturoi). Ele sunt puternice in aroma si nu necesita multa preparare sau alt fel de condimente in plus. Curry-ul tailandez tinde sa fie facut cu pasta de curry si de multe ori utilizand si lapte de nuca de cocos in combinatie cu pasta, pentru a face fie o supa, fie un sos. Retetele curry thailandeze pot include legume, carne de pui, peste sau fructe de mare si ierburi aromate proaspete, cum ar fi menta, cilantru si busuioc. In mod obisnuit, curry-urile Thai folosesc o pasta rosie, verde sau galbena si variaza de la ‘o usoara caldura’ la ‘foarte foarte picante!’. Pasta curry poate rezista si pana la sase luni in frigider.

TOP